Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Seçimli Genel Kurulunu gerçekleştirdi. 497 oyun kullanıldığı kongrede bir boş, bir tane de geçersiz oy çıktı. 5 oy farkla Nadir Küpeli başkan seçildi. 495 oyun 250'sini Küpeli, 245 oyunu da Celalettin Kesikbaş aldı. Küpeli 5 oy farkla başkan seçildi. EOSB üyesi 58 kişi sandık başına gitmedi.

İŞ YAPACAK ADAMA OY VERİN
Kongreden önce konuşan Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir, iki adayın yarışmasıyla ilgili, 'Her zaman iki aday olacak, Türkiye'de her şey iki parçadır. Onun için bizimki de öyle, bir muhalefet bir iktidar olur. Benim için sorarsan 28 senedir başkanlığını yapıyorum ben, şimdi tabi sanayi odasından ayrılıyor OSB. Müteşebbis heyetten de ayrılıyor, bağımsız olacak OSB. Ben evden kız çıkarır gibi oldum şimdi, severek verilir ya evde kalmasın kız diye, biz de veriyoruz bakalım. Seçimden sonra damat belli olacak' dedi. 28 yıllık döneminde büyük bir meslek okulu yapmak istediklerini ancak bunu başaramadıklarını ifade eden Özaydemir, 'Oyunun kıymetini bilsin. Geleceğe yatırım yaptığı için öyle taraf olarak ben bunu tanıyorum onu tanımıyorumdan ziyade iş yapacak adama oy vermeleri lazım, bunu önerebilirim. Çünkü Organize Sanayi Bölgesi Türkiye'nin en gözde sanayi bölgesidir. Bunun en güzel şekilde yaşatılması gerekir. Çünkü aksi taktirde buna en çok üzülecek adam ben olurum' diye konuştu.

ŞEHRİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Celalettin Kesikbaş'a başarılar dileyen Nadir Küpeli, 'Eskişehir için çalışıyoruz. Eskişehir insanı için çalışıyoruz. O yüzden eminim ki kim kazanırsa kazansın sanayici kazanacak dostluk kazanacak. Biz söyleyeceklerimizi söylediğimize inanıyoruz sahada ama tabiî ki bundan sonraki süreçte söyleyeceklerimiz, hayallerimiz, yapacaklarımız devam ediyor. Bundan sonra da inşallah Eskişehir kazansın, sanayici kazansın' diye konuştu. Küpeli, 'Görevi tamamlamak için yola çıktık ama dediğim gibi seçim sonucu ne olursa olsun kazanan Eskişehir olacaktır. Seçim bitti, seçim dünde kaldı bakın bugün 7 şubatsa biz artık 6 şubatta değiliz. Bundan sonra hep birlikte Eskişehir'in kalkınması için ne lazımsa onu birlikte yapacağız. Sanayi Odası ve OSB bunlar birbirini tamamlayıcıdır. Sevdamız Eskişehir olduğuna göre bu süreç aynen devam edecek. Dostluk kazansın. Eskişehir kazansın, artık seçim bitti ben de Celalettin beye teşekkür ederim kırıcı hal ve tavrımız olmamıştır. Bundan sonra sen oradaydın ben buradaydım, sen kırmızıydın ben siyahtım böyle bir şey yok hep beraber Eskişehir için çalışacağız' ifadelerini kullandı.

DEĞER KATACAĞIZ
Seçimde kazananın Eskişehir olacağını söyleyen Celalettin Kesikbaş da, 'Kazanan Eskişehir olacak, Eskişehir sanayisi olacak. Nadir Beyi de tebrik ediyorum. Güzel bir mücadele oldu iyi bir ortam geçirdik. Umarım bundan sonrası çok daha güzel olacak' diye konuştu. Çok fazla proje ortaya koyduklarını ve bunların hepsinin Eskişehir ve Eskişehir sanayisi için faydalı olacağına değinen Kesikbaş, 'Eskişehir sanayisi büyüsün. Bundan korkmamak lazım. Kenti geliştirmemiz lazım, kentin dinamiklerini harekete geçirmek lazım. Ben hep söylüyorum burada bizim Eskişehir partisi olmamız lazım. Bu seçimler biter, yarın yine hepimiz birbirimizin yüzüne bakacağız, müşterek projeler yapacağız, birlikte olacağız, beraber olacağız. Bence en önemli duygu bu. Eskişehir'in bir şekilde ihracatını arttırmamız gerekiyor, ihracat hamlelerini başlatmamız gerekiyor. Eğitim en büyük sıkıntılarımız içerisinde. Ara elaman, aranan eleman yetiştirmemiz gerekiyor. ARGE tasarım inovasyon yapmamız gerekiyor. Bu kente değer katmamız gerekiyor. En büyük beklentim bu' dedi. Kazananın Eskişehir olacağını vurgulayan Kesikbaş, Eskişehir Sanayi Odası ya da Bölgesi'nin bu iş için aracı olduğunu dile getirerek, 'İnşallah Organize Sanayi Bölgesi de olur, Sanayi Odası da olur. Bu bir hizmet yarışı, bu yarış içinde muvaffak olmaya çalışacağız. Allah hepimizin yardımcısı olsun' şeklinde konuştu.

Seçimi kazanan Nadir Küpeli'nin yönetim kurulu listesinde; Metin Saraç, Rıza Zeydan, Yavuz Ayva, Serkan El, Hikmet Çetin ve Samet Özkaya yer aldı. HM

Editör: TE Bilisim