İçinde 10 adet bilgisayarın olduğu mobil araçla ilçeleri tek tek dolaşan Mobil Eğitim Aracı ile çocuklara, gençlere ve kadınlara, Güvenli İnternet Kullanımı, E-devlet İşlemleri, Temel Bilgisayar Kullanımı, Sosyal Medya Uygulamaları ve Microsoft Office Programları konularında eğitim veriliyor.
YOĞUN İLGİ
Her gün farklı bir ilçeye giderek Eskişehirlilerle buluşacak olan Mobil Eğitim Aracı tüm ilçelerde başta çocuklar olmak üzere tüm vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşıyor. Gelen talepler doğrultusunda belirlenecek program ile belirli günlerde belirli ilçe ve mahallelerde olan Mobil Eğitim Aracından yararlanmak isteyen Eskişehirliler 0222 220 76 88 telefonu arayarak taleplerini ESMEK'e iletebiliyor.
SİVRİHİSAR'DA
Fırsat eşitliği açısından mobil aracın önemli bir hizmet olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kırsal kalkınmanın temelinde eğitimin yattığını belirterek, yalnızca üretime destek projeleri ile değil, bu gibi eğitim projeleriyle de vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerinin altını çizdi. ESMEK yetkilileri bugüne dek yaklaşık bin çocuğun Mobil Eğitim Aracından faydalandığını belirterek, aracın 19-23 Ağustos arasında Seyitgazi'nin Akin Mahallesinde olacağını ifade etti. HM
Editör: TE Bilisim