Büyükşehir Belediyesinin çıkartılan Büyükşehir yasası ile tüm il sınırlarından sorumlu hale geldiğini hatırlatarak konuşmasına başlayan Yılmaz Büyükerşen, kanun içindeki bazı aksaklıkların yaşandıkça ortaya çıkacağını ve buna bağlı olarak 31 Mart tarihinden sonra da yeni yasa ve düzenlemelere ihtiyaç duyulabileceğini anlattı. Köylerin demokrasinin en saf, en temiz ve en hilesiz yaşandığı ve yaşatıldığı yerler olduğunun altını çizen Büyükerşen, çıkartılan yasa ile köylerin tüzel kişiliğinin kaldırıldığını, köy muhtarının mahalle muhtarı statüsüne indirildiğini belirterek, bu konunun yaratacağı olumsuzluklar üzerine düşüncelerini aktardı.

Atatürk'ün bu milletin efendisi olarak köylüyü gösterdiğini hatırlatan Büyükerşen, köylünün yıllar boyunca sürdürülen yanlış politikalar ya da politikasızlıklar yüzünden giderek fakirleştiğini, köylerin giderek boşaldığını belirterek, 'bundan 10-15 yıl sonra köylerimizdeki tarlaları bile işleyecek insan bulunamayacak. Bu çok büyük bir tehlike' dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin 30 Mart'tan sonra mahalle haline gelecek köyler için çalışacağını anlatan Büyükerşen, 'şurasını çok önemli görüyorum. Kırsaldaki ilçelerimiz ve köylerimizden Büyükşehir Meclisi'ne 29 üye gelecek. Bir çok işimiz, projemiz Büyükşehir Meclisinin alacağı kararlarla gerçekleştirilecek. O nedenle Büyükşehir ve ilçe belediye başkanları ile ilçe ve büyükşehir belediye meclis üyelerinin birbirleriyle uyumlu halde çalışmaları çok önemli. Bu nedenle seçimlerde oy kullanırken buna özellikle dikkat etmenizi istiyorum' diyerek konuşmasını bitirdi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise, ilçe ve köylerde yapılan tarım ve hayvancılık konusunda engel değil destek olacaklarını belirterek, 'Tepebaşı Belediyesi olarak bir tarım ekibi kurduk. Bir veteriner ve tarım teknikeri bulunuyor bu ekibin içinde. Köylerimizi dolaşarak eğitim ve danışmanlık çalışmaları yapıyorlar. Bu hizmetimiz benzerleriyle birlikte önümüzdeki dönemde de artarak sürecek' dedi.

Odunpazarı Belediye Başkan adayı Kazım Kurt ise, yeni dönemde başta büyükşehir belediyesi olmak üzere diğer belediyelerin de köylerin tarım, hayvancılık ve çevre konularıyla ilgili sorumlu olacaklarını belirterek, 'Bütün bu işleri sizlerle birlikte yapacağız. İlk zamanlarda belirli karışıklıklar, yetki karmaşası yaşanabilir. Ancak bunların tümü yeni yasal ve benzeri düzenlemelerle çözülecektir' dedi.

Editör: TE Bilisim