Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Şen yağışların sadece Eskişehir merkezine yağdığını söyleyerek kırsala yağış düşmediğini ve bir değişiklik yaşanmadığını söyledi. Şen, 'Sadece hububatta değil hayvancılıkta da büyük sorunlar var. Dağdan kendiliğinden akan sular artık akmıyor, hayvanlar su içemiyor. Şebeke suyu getiriliyor' diye konuştu.

Bakanlıktan çiftçilere yardım bekliyoruz

Bakanlıktan yardım beklediklerini dile getiren Şen, 'Bugün için %40 verim kaybı var aşağısına düşmez. Artabilir. Borç ertelemesi 2 yıldır yapılmıştı. Şimdi bu sene o çözüm olmayacak. Tohumluk yardımı gibi çiftçiliğin sürdürülmesi için yardım yapılması gerekiyor. Kış yağış alınmadığı için toprakta su yok yağış olsa da hemen uçup gidiyor' dedi.

Eskişehir'e sahip çıkan yok

Şen ayrıca %50 hibeli kırsal kalkınmaya girmeyen tek ilin Eskişehir olduğunu söyleyerek, 'Komşu illerin hepsinde var ancak Eskişehir bu kapsama girmiyor, sıra gelmiyor. Eskişehir'in gelir düzeyi yüksek deniyor ve sahip çıkan yok. Bu mecliste kararlaştırıldığına göre milletvekillerinin sahip çıkması lazım' diye konuştu.

Az su ile çok iş yapmalıyız

İleride su probleminin yaşanacağını belirten Şen, 'Kış aylarındaki suları biriktirmek lazım. Çiftçi kendi biriktiremez. DSİ'nin gölet imkanı olan yerlerde bu işlere önem vermek lazım. Sulama işlemlerini de çok ekonomik kullanmamız lazım. Az su ile çok iş yapmamız lazım. Çiftçi kadar tüketici için de önemli' dedi. (Tuğçe Mertler)

Editör: TE Bilisim