Beş farklı kategoride
Ford Otosan Eskişehir Yarı Maratonu beş farklı kategoride koşuldu. 10K Kadın-Erkek, 21K Kadın-Erkek, Şirketler Koşusu Kadın-Erkek, Paralimpik 10K ve Paralimpik 21K kategorilerinde yapılan yarışların sonunda dereceye giren isimler madalya ve kupalarını aldı. Kürsüye çıkan sporcuların mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

Zirveyi kimseye bırakmadılar
10K Kadınlar kategorisinde Demet Dinç birinci olurken, 10K Erkekler kategorisinde Ercen Savaşan ipi göğüsledi. 21K Kadınlarda Elif Dağdelen, erkeklerde ise Geyate Fısseha Gelaw
Birinci oldu. Şirketler Koşusu Kadınlar'da birinci Esra Sağlam olurken, erkeklerde Erkan Öz oldu. Paralimpik 10K'da Kadir Çelik, 21K'da ise Cengiz Sevim zirveyi kimseye bırakmadı.

SONUÇLAR
10K Kadınlar
1-Demet Dinç
2-Meryem Kılınç Gündoğdu
3-Hülya Anıt

10K Erkekler
1-Ercan Savaşan
2-Umut Çakar
3-Mertcan Zile

21K Kadınlar
1-Elif Dağdelen
2-Sebahat Akpınar
3-Sümeyye Erol

21K Erkekler
1-Geyate Fısseha Gelaw
2-Fetene Alemu Regasa
3-Resul Çevik

Şirketler Koşusu Kadınlar
1-Esra Sağlam
2-Zeynp Azizoğlu
3-Gamze İş

Şirketler Koşusu Erkekler
1-Erkan Öz
2-Hasan Akyol
3-Çağkan Kocabaş

Paralimpik 10K
1-Kadir Çelik
2-Burak Abacıoğlu
3-Bülent Baysoy

Paralimpik 21K
1-Cengiz Sevim
2-Cüneyt Polat

***

Sürpriz evlilik teklifi
Dün yapılan maratonda bir sporcunun yaptığı evlilik teklifi güne ayrı bir renk kattı. Etkinliğe katılan Gökhan Kılıç, bitiş çizgisine yaklaşırken kız arkadaşı Ebide Gökengin'e evlilik teklifinde bulundu. Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, maratona kız arkadaşıyla birlikte katıldıklarını belirterek, 'Yarışa birlikte çok güzel başladık. Ayrıca ilişkimize de bir yarışta başlamıştık. Bu organizasyonda taçlandırdık. Bu tür koşulara her zaman devam etmeye çalışacağız. Yuvamızı bu şekilde kurmak, çocuklarımızı bu şekilde yetiştirmek istiyoruz' dedi. Ebide Gökengin ise koşuda evlilik teklif almaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

6 aylık hamileyken koştu
Maratona İzmir'den katılan 6 aylık hamile Özlem Işık, 6 yıldır koştuğunu aktararak, şunları söyledi; 'Hamileliğimde de koşmayı hayal ediyordum ve şu anda 6 aylık hamileyim. Bugün 10 kilometreyi 59 dakikada koştum. Hayalim dokuzuncu aya kadar bebeğimle beraber koşmak. İnşallah bunu başaracağız. Eskişehir Yarı Maratonu çok güzeldi. Organizasyon harikaydı. Çok memnun kaldık. Hedefimiz, tam maraton yapıp 42 kilometre koşmak. Eğer antrenmanlara uyarsam, sekizinci ayımda 42 kilometre koşacağım.'

Bando Es Es renk kattı
Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Ford Otosan Eskişehir Yarı Maratonu'nda Bando Es Es rüzgarı esti. Ulus Anıtı'na gelen bando ekibi, bir tırın içinde kendilerine ayrılan platformda bestelerini çalarak güne renk kattı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 10. Yıl Marşı'nda Bando Es Es'e koro şefliği yaparken alkış aldı. Büyükerşen, Bando Es Es'i tebrik etti.

7'de 70'e coşku yaşandı
Eskişehir'de düzenlenen yarı maratonda 7'den 70'e sporcular büyük coşku yaşadı. Eğlenceli yarışta objektiflere renkli kareler takıldı. Küçük bir çocuktan, yaşlı sporculara, hamile bir kadından, çocuğunu bebek arabasına koyup yarışa onunla katılan babaya kadar çok sayıda farklı sporcu yarışlarda ter döktü.
Editör: TE Bilisim