Kuyumcular Odası Başkanı Ercan Arıyürek, başlayan düğün sezonu ve altın hareketliliği ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Eskişehir'de başlayan düğün sezonu ile birlikte vatandaşlar, altın fiyatlarının yakın takipçisi oldu. Yükselen altın fiyatları karşısında insanlar, düğün ve sünnet gibi çeşitli organizasyonlarda gram altın ve para takmaya yöneldi. Yaşanan bu durumu ve altının son durum değerlendirmesini yapan Kuyumcular Odası Başkanı Ercan Arıyürek, altın piyasasının 2016 yılı başından bu yana yüzde 20'nin üzerinde bir değer artışıyla başladığını söyleyerek, bunun bir takım sebepleri olduğunu ifade etti.

Düğün mevsiminin başladığını, ancak henüz hareketliliği göremediklerini belirten Başkan Arıyürek, 'Düğünü şuan yapan vatandaşlarımız alışverişlerini geçen seneden yaptıkları için bize bir faydası yok. Ancak Ramazan ayından sonra düğün yapacak olan insanlarımız da altının fiyatının yüksek olmasından ötürü 'Acaba altın düşer mi?' düşüncesiyle alışverişlerini ötelediklerinden dolayı işlerimiz şuan zayıf gidiyor. İnşallah Ramazandan Kurban Bayramına kadar olan 70 günlük sürede düğünlerin sıkışacağından dolayı işlerin açılacağı ve tüm meslek kollarında olduğu gibi kuyumcuların da bereketli bir sezon geçireceğini ümit ediyoruz' ifadelerini kullandı. (İHA)

Editör: TE Bilisim