Yaklaşık 5 ay önce 26 GE 416 plakalı tırın sahibi Raşit Özkan, aracını satmak isterken dolandırıldı. Olay, Konya'nın Yunak ilçesinde yaşandı. Borcunu ödeyemediği için tırını satmak isteyen 65 yaşındaki Raşit Özkan, 'aracı muayene ettirip satışını alalım' diyen şahıslarla görüştü. Ardından Özkan'a muayene için bir miktar kaparo veren şahıslar tır ile kentten ayrıldı. Kısa süre içerisinde dolandırıldığını anlayan Özkan, ekmek teknesi olarak gördüğü aracından bir daha haber alamadı. Dolandırıcıların ağına düşen Raşit Özkan'ın kredi çeken 38 yaşındaki kızı Serap Özkan'a şimdi de Eskişehir 2. İcra Ceza Mahkemesi tarafından 3 ay tazyik hapsi cezası verildi.
SAVCILIK ARIYOR
Adaletin yerini bulmasını istediğini söyleyen Raşit Özkan, 'Tırı 4-5 sene önce esnaf kefaretten kızımın üzerine aldım. Biz borumuzu ödeyemedik, aracımızı satıp borcumuzu ödeyecektik. Aracı satarken alacak olan kişilere güvenerek muayene yaptırsınlar diye verdik. Gidiş o gidiş, her taraf müracaat ettik. Benim çocuğumu şimdi savcılık arıyor, 10 gün sonra ceza evine girecek. Şimdi ben ne yapayım? Haklı ceza evine giriyor suçlu, hırsız elini kolunu sallayarak dolanıyor. 40 gün sonra yakalama emri çıkar mı? Ben mi gidip yakalayacağım. Yakalama adamlar çoktan tırı eritip sattılar' diye konuştu.
BENİ KURTARIN
Dolandırıldıktan sonra kredi borçlarını ödeyemeyen ailede 3 ay tazyik hapsi cezası alan Serap Özkan ise, 'Ben sesimi duyurmak istiyorum. Hapse girmek istemiyorum, bir tane çocuğum var ve ona bakan kimse yok. Şu anda çalışıyorum işimden de olacağım. Bu olaydan beni kurtarmalarını istiyorum. Benim tek suçum kalan borcun üstüme yıkılması. Hırsızların bulunmasını ve adaletin yerini bulmasını istiyorum. Çocuğuma bakacak kimsem yok. Çok mağdur durumdayım' dedi. İHA
Editör: TE Bilisim