Geçtiğimiz günlerde şehrimizde görülen şiddetli yağış, Sarıcakaya'daki seralara zarar vermiş, çiftçi büyük kayba uğramıştı. Şehrin önde gelenleri çiftçilerin mağduriyetinin giderilmesi için Sarıcakaya'ya giderek incelemelerde bulunmuştu.
ÇİFTÇİ BEKLEYİŞTE
İlçenin son durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sarıcakaya Ziraat Odası Başkanı Mehmet Atak, çiftçilerin mağduriyetinin henüz giderilmediğini, beklemede olduklarını kaydetti. Atak, 'Gerekli hasar tespiti yapıldı. Tarım İl Müdürlüğümüz ve Valiliğimiz bünyesinde gerekli toplantılar yapıldı. Geçen hafta Valimiz de buradaydı. Gerekli incelemeleri de yaptı. Girişimler başlatıldı. Şu aşamada çiftçilerimiz bu konuda beklemedeler' ifadelerini kullandı. Şu anki aşamanın hasar tespitlerinin raporlanması ve hükümete bu bilgilerin verilmesi olduğunu söyleyen Atak, 'İnşallah çiftçilerimizin mağduriyeti giderilecektir' dedi.
578 DEKARLIK ZARAR
Öte yandan Sarıcakaya Belediye Başkanı Hüseyin Çam, geçtiğimiz günlerde 'Sarıcakaya'da yoğun bir dolu ve yağmur yağışı oldu. Dik yamaçlarımız var. Yağmur bu dik yamaçlardan malzeme sürükledi arazilerimize. 578 dekar alanımız zarar gördü. AFAD'ı Büyükşehir Belediyemizi, ESKİ'yi, Karayolları'nı, DSİ'i aradık. Hepsi bir saat içerisinde toplandılar. Yolu açıp ulaşımı sağladık. Sel yatakları oluşturan dereleri inceledik. ESKİ ve DSİ hemen yolları açma çalışmalarına başladılar. Tarım İl Müdürümüz Emine Hanım da aynı şekilde geldi, bizleri yalnız bırakmadı. Bizler şimdi bu hasarın nasıl telafi edileceği yönünde çalışmalar yapacağız' açıklamalarında bulunmuştu. HM
Editör: TE Bilisim