Ziyarette konuşan Vali Tuna, nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gençlerin birbirlerini daha iyi tanımalarını amaçladıklarını belirten Vali Tuna, 'Biz gençlerimizi buradan oraya gönderiyoruz. Oradan da gençlerimizi buraya getiriyoruz ki, ülkeler arası daha sıcak ilişkiler olsun, kardeşlikler kurulsun. Gerek kişiler arasında, gerek okullar ve müesseseler arasında, belediyeler arasında, bu şekilde geleceğe daha güzel, daha kalıcı dostluklarla yol alabiliriz. Ticari ilişkiler gelişir, ülkeler arası ilişkiler gelişir, çevremize ve dünyaya örnek oluruz. Güzel mesajlar veririz. Bizi birbirimize bağlayan çok derin tarihsel ve kültürel bağlar var. Bu yüzden, biz Eskişehir'de 2013 TDKB vesilesiyle bu imkanları vatandaşlarımıza, Türk dünyasına sunmak ve faydalandırmak istiyoruz' dedi.
Tuna, öğrencilere, Türkiye'de ve Eskişehir'de hoşça vakit geçirmeleri temennilerinde bulundu.
Makedonya Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Genel Müdürü Hüseyin ise, yaklaşık 200 öğrencinin bu kapsamda Eskişehir'e geleceğini ifade ederek, öğrencilerin Eskişehir'de olmaktan çok mutlu olduğunu kaydetti. Hüseyin 'Birçok öğrencimiz yurtdışına ilk kez çıkıyor ve bu ilk yurtdışı gezilerini Türk Dünyası'nın Başkenti Eskişehir'e yapmaktan dolayı çok mutlular' diye konuştu.
Ziyaretin sonunda Vali Tuna, Genel Müdür Enver Hüseyin'e ve Makedonya Radoviş Belediyesi Meclis üyesi Ömer'e günün anısına 2013 TDKB Anı Tabağı hediye ederken, öğrencilere de Valiliğin yayınlarından oluşan kitap seti verdi.
Editör: TE Bilisim