Konya Valiliği ve Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Teşrif-i Konya' etkinliklerinde bu yıl ilk kez Rumi özel tren seferleri yapıldı. On gün boyunca İstanbul - Konya arasında hizmet vermesi planlanan hızlı trenin 3 Mayıs'ta düzenlenen ilk seferinin yolcuları arasında Rektör Prof. Dr. Çomaklı da vardı. Rektör Çomaklı ve beraberindekiler, çok sayıda akademisyen, yazar, sanatçı ve gazetecinin olduğu trenle Konya'ya gitti.
Burada düzenlenen etkinliklerde Uluslararası Mevlana Vakfı öncülüğünde düzenlenen 4. Uluslararası Sevgi ve Barış Yürüyüşü ile Mevlana ve ailesinin Karaman'dan Konya'ya gelişi temsili olarak canlandırıldı.
'Manevi değerlerimizin geleceğe aktarılması çok önemli'
Basın toplantısında konuşan Rektör Prof. Dr. Çomaklı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a etkinliğe daveti için teşekkür ederek sözlerine başladı. Çomaklı '2200 yıllık bir devletin devamı olarak içimizde barındırdığımız değerlerin gelecek nesillere aktarılmasında bu tür günler önem arz ediyor. Bu değerleri geleceğe aktarmada Konya Büyükşehir Belediyesi çok önemli bir rol üstlenmiş, bunu bir misyon olarak görmüş. Biz buraya trenle geldik. Trenle gelince bu bizim hayal kurmamıza vesile oldu. Biz bu işte gönüllü olacağız. Bir milyon yüz bin öğrenciye sahip platformumuzla bu işi tanıtmak için gönüllü olacağımızı buradan belirtmek isteriz. Emek veren herkese çok teşekkür ediyoruz' şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim