Matematik Evi'nin görme engelli öğrencisi 16 yaşındaki Zeynep Dönmez de merkezde kendisine özel olarak hazırlanan metotlar ile dokunarak matematik öğreniyor. Her hafta Matematik Evi'ne gelerek öğretmen Merve Atasay ile çalışma yapan Zeynep Dönmez, kendisi için hazırlanan özel metotlar sayesinde, göremiyor olmasına rağmen zorlanmadan matematik öğrenebiliyor. Braille alfabesi ile hazırlanan 'Görme Engelliler İçin Matematik – İlk Seviye Birinci Kitap Sayılar' kitabını dokunarak okuyan Dönmez, somut materyaller ile de konuları pekiştiriyor.
ARTIK SEVİYOR
Zeynep Dönmez'e derslerinde eşlik eden Matematik Evi eğitmenlerinden öğretmen Merve Atasay, 'Eğitimlerimiz esnasında kullandığımız materyaller, tamamen onun dokunarak anlayabileceği şekilde. Zeynep çok başarılı bir öğrenci, matematik anlama yeteneği de çok üst seviyede' dedi. Matematik Evi'nde somut materyaller eşliğinde dokunarak matematik öğrendiği için çok mutlu olduğunu belirten Zeynep Dönmez ise 'Önceden matematiği anlamadığım için sevmiyordum. Ama bu kitap ve Matematik Evi sayesinde matematiği anlamaya başladım. Artık matematiği seviyorum' ifadelerini kullandı.
FIRSAT EŞİTLİĞİ
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da hazırlanan kitap ve Matematik Evi hakkında yaptığı değerlendirmesinde, görme engelli öğrencileri Matematik Evi'ne davet etti. Başkan Ataç, 'Tüm engellere rağmen Tepebaşı Belediyesi'nde her şey mümkün diyoruz. Serinin ilki olan bu kitap, tamamen görme engelli kardeşlerimizin kendi başlarına okuyup anlayabilecekleri şekilde hazırlandı. Hem matematiği sevdirmesi hem de eğitimde fırsat eşitliği sağlaması adına örnek olan bu kitabın, kalplerdeki bilim ışığına katkı sağlamasını diliyorum' şeklinde konuştu. HM
Editör: TE Bilisim