'Şeb-i Arus 88 yıl aradan sonra Eskişehir'imizde'
Aslına uygun ve aşk ile ihya edilecek Şeb-i Arus'un rahmetinin, tüm gönüllere şifa dağıtmasının en büyük dilekleri olduğunu belirten Eskişehir Mevlevihanesi Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ferda Tarzı 'Yıllar önce de her mevlevihanesi olan beldede 17 Aralık tarihinde, Hz. Mevlana'nın ölüm yıl dönümü münasebeti ile ihya edilen Şeb-i Arus'u, tam 88 yıl aradan sonra Eskişehir'imizde. O günlerde olduğu gibi aslına uygun; usul, edep ve kaideleri ile hiçbir ücret almadan, sadece ibadet için ve gönül ile sema eden canlardan oluşan Eskişehirli semazenlerimizle icra ediyoruz' dedi.

'Mevlana, bizim
ruh ufkumuzdur'
Vali Güngör Azim Tuna 'Mevlana, bizim ruh ufkumuzdur' diyerek şunları kaydetti: 'Mevlana'nın bize sunduğu vizyon çok açık ve nettir. Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi, şefkat ve merhamette güneş gibi, başkalarının kusurlarını örtmede gece gibi, hiddet ve asabiyette ölü gibi, tevazuda toprak gibi, hoşgörüde deniz gibi olmalıyız. Asıl vizyon budur. Bu vizyon için çalışırken ümidimizi artıran en önemli husus ise olduğumuz gibi görünmek ve göründüğümüz gibi olmak gayretimizdir.'

'Bu güzel
beldemiz Hz. Yunus Emre beldesidir'
Mevlana'nın 20'nci kuşak torunu Dr. Berna Çelebi Şener 'Bizim bu güzel beldemiz Hz. Yunus Emre beldesidir. Bu nedenle onun kapısını çalmadan, onu anmadan, Hz. Mevlana'nın kapısını çalmaya bizim gönlümüz razı olmadı.' dedi. Şener ayrıca konuşmasında Yunus Emre'nin sözlerinden ve düşüncelerinden bahsetti.
Berna Çelebi'nin konuşmasının ardından Eskişehir Mevlevihanesi Kültür Derneği Tasavvuf Musikisi Topluluğu tarafından bir konser verildi. (AHM)

Editör: TE Bilisim