Askeri yapılar içerisinde yuvalanmış, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi bir grup tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde Türk Milletine, Türk Demokrasisine ve Milli İradeye karşı bulunulan kalkışmanın birinci yılında Eskişehir'de anma etkinlikleri gerçekleştirildi.Hava ve Kanlıpınar Şehitliğinde gerçekleşen anma etkinliği Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı katılımıyla gerçekleşti.
Anma programının ilki Hava Şehitliğinde düzenlendi. Burada gerçekleşen anma programına Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı yanı sıra Vali Özdemir Çakacak, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Hasan Kuçükakyüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, AK Parti Milletvekilleri Harun Karacan ve Emine Nur Günay, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, gaziler, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADILAR
Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından dua edildi. Dua enasında bazı vatandaşlar gözyaşı döktü. Daha sonra Bakan Avcı ve beraberindekiler şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Buradaki anma programının ardından Kanlıpınar Şahitliğine geçildi.
HANGİ KILIK ALTINDA GELİRSE GELSİN
Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Avcı tüm şehitlere şükranlarını sunarak, 'Bugün tüm Türkiye'de tüm şehitliklerde bütün şehitlerimize şükranlarımızı, minnetlerimizi arz etmek için, rahmet dilemek için onların huzurunda vatanın selameti ve huzuru için toplandık' dedi. Bakan Avcı, 'Eskişehir'de birlik içerisinde 15 Temmuz'daki alçak girişime karşı nasıl bir milli direniş içerisinde olduğumuzu nasıl milli şuur içinde olduğumuzu bundan önce olduğu gibi bundan sonrada hangi kılık altında gelirse gelsin kendini nasıl göstermek isterse istesin vatan, devlet, din ve millet düşmanlığına karşı birlikte nasıl mücadele edeceğimizi sembolik ifadesi olarak şehitliklerimizi ziyaret ettik. Allah devlete millete zeval vermesin, birliğimizi beraberliğimizi ve kardeşliğimizi muhafaza buyursun' diye konuştu. HM
Editör: TE Bilisim