Türkiye'nin çok yoğun bir gündemle karşı karşıya olduğunu ve yerel temsilcilerin yeteri kadar inisiyatif kullanamaması durumunda sorunların ister istemez ötelendiğini ifade eden Karacan, 'yeni dönemde artık milletvekili profili değişmeli. Milletvekilleri daha çok inisiyatif almalı. Seçildiğimiz takdirde çözümün etkin bir parçası olmak; takipçi ve ısrarcı anlayışımızla, çözüme ulaşıncaya kadar azmimizi korumak zorundayız' şeklinde konuştu.

ORTAK AKIL, ORTAK İRADE

Seçildiği takdirde çok farklı bir milletvekili profili çizeceğini söyleyen Harun Karacan, kadro olarak kentteki her kesimle ve herkesle diyalog halinde olacaklarını, güçlü bir iletişimle yerel unsurlar arasındaki kopuklukların engel oluşturmasına izin vermeyeceklerini söyledi. 'Biz çözüm için yerelde doğru bir strateji üretirsek, Ankara'da işleri halletmek çok daha kolay hale gelir' diyen Karacan 'ancak bunun için her şeyden önce ortak akılla şekillenmiş ortak bir irade gerekir' şeklinde konuştu.

GEÇMİŞE DEĞİL, GELECEĞE BAKACAĞIZ

AKP Eskişehir Milletvekili Adayı Harun Karacan sadece geleceğe odaklandıklarını söyleyerek şöyle devam etti:

'Bu kent için sağlam bir gelecek arıyorsak geçmişe takılıp kalmak bize hiçbir şey kazandırmaz. Kopmalar, küsmeler, dargınlıklar var idiyse bile bunları gündem yapmanın alemi yok. Önemli olan bundan sonra kent içinde birlik ve beraberliği tesis etmek. Fikir ayrılıklarımız olabilir; ama yüzyüze konuşmadan, tartışmadan, medya üzerinden, üçüncü şahıslar üzerinden yapılan sataşmalar, atışmalar bize fayda sağlamaz. Bundan sonra bir araya gelip konuşacağız. Herkesle, her kesimle… Biz Eskişehir'in milletvekili isek herkese ulaşmalıyız; elbette herkes de bize ulaşabilmeli.'

SİYASET BİZİM İÇİN BİR ARAÇTIR AMAÇ DEĞİL

Biz siyaseti hizmet üretmenin ve sorunlara ilişkin çözümün bir aracı olarak görüyoruz. Siyaset hiçbir zaman sorunun bir parçası olamaz, olmamalıdır. Siyaset amaç olursa, sorunun parçası olur. Biz böyle bir şeye izin veremeyiz. Bu kentte beraber yaşıyorsak, sorunlar hepimizin sorunudur; çözüm için de ortak bir mücadele gerekir.

Editör: TE Bilisim