AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar ES TV'de yayınlanan Vaziyet programında Ali Baş ve Arif Anbar'ın gündeme dair sorularını yanıtladı.

KAPIMIZ DA GÖNLÜMÜZ DE AÇIK
Kazım Kurt'la yaptıkları görüşmeye AK Parti içerisinden gelen eleştirilere cevap veren Acar, 'Kendisi nezaketen bizi ziyaret edeceğini söylemişti ve etti. Çok verimli bir ziyaret oldu. Eskişehir'deki siyasette bir iletişim kopukluğu yaşanıyor. Biz de bu görüşmede, bu istişarelerin yapılması gerektiğini ve projeler kapsamında görüş alış verişinde bulunduk. Bizim iktidar partisi olarak bu tür konularda kapımız da gönlümüz de açık. Gündemde olan bazı konularla ilgili görüştük. Sadece muhalefet yapmanın işe yaramayacağını söyledik. Biz projeler kapsamında neler yapabileceğimizi konuştuk, tablonun görünmesi gereken kısmı bu' ifadelerini kullandı. İktidar partisi olarak herkese açık olduklarını söyleyen Acar, 'Bu zamana kadar eğer belediye başkanı gelmediyse ve biz getirebilmişsek ve bazı meseleleri konuşabilmişsek bence bu bir aşamadır. Siyasilerin amacı bu şehre hizmet etmekse eğer, olayın bu şekilde değerlendirilmesi daha doğru olur. Bizim de tüm partilere ziyaretlerimiz olacak' diye konuştu.

İTİRAZI SORGULAMALIYIZ
Kazım Kurt'un daha önce hiç AK Parti'ye böyle bir ziyarette bulunmaması ve ilçe yöneticisi Semra Aköz'ün fotoğraftan Kazım Kurt'la kendisini kesip paylaşması ile ilgili gelen eleştirilere ise 'Kimin kime gittiği veya kimin kimin fotoğrafını çektiği konusu çok önemli değil. Ama ne yazık ki bazı kişiler tarafından tablonun başka tarafı görülmeye başlandı. Bu bir hatıra fotoğrafıdır. Siz sosyal demokrat olabilirsiniz ama cumhurbaşkanımız buraya geldiğinde fotoğraf çekinmek ne kadar doğal bir şeyse, biz de bu fotoğrafı çektirdik. Bu bir nezaket hatırasıdır. Semra Hanımın eşi de Kazım Beyle aynı köyden olduğu için AK Parti çatısı altında onu görmek güzel bir şey diye böyle bir şey yapmış. Biz düşman değiliz. Buna itiraz edenlerin AK Parti kimliğini sorgulamak gerekiyor. Bunun yadırganması yanlış. Fotoğraflara değil, düşüncelerimize dikkat etmemiz gerekiyor' dedi.

OYLAR EKSİLDİ
Yerel seçimlerde AK Parti'nin yaşadığı oy kaybını değerlendiren Acar, 'Memleket işi, gönül işi. Bu noktada biz üzerimize düşeni ne kadar yapabildik, tartışılması gereken nokta bu. AK Parti'yi ne kadar anlatabildik. Adaylarımız bu noktada nasıl çalışmalar yaptı, bunları sorgulamak gerekiyor. Stratejik olarak yapılması gerekenler konusunda eksiklikler gösterdik. Çok ciddi oy potansiyeli beklediğimiz mahalleler vardı, oradan bile eksilmeler olmuş. Bu yüzden bunları sandık ve mahalle bazında inceliyoruz. Önümde fazlasıyla veri var. Sizler de eylül ayından itibaren bu çalışmalara şahit olacaksınız' şeklinde konuştu. Emek ve 71 Evler'de büyük beklentilerinin olduğunu söyleyen Acar, 'Orada biraz düşüş oldu. Bunun nedenlerini araştırıyoruz. MHP'de destek oldu ama sonuçta bir siyasi kuruluş olarak ayrı ayrı seçime gidiyoruz. Dolayısıyla ittifakın yansımasını alıp alamadığımızı sorgulamak doğru değil' dedi.

ODUNPAZARINDA İDDİALIYDIK
Odunpazarı'nın seçimlerde en iddialı bölge olduğunu söyleyen Acar, 'Ama seçim ve bazen alabileceğiniz yerler alınamayabiliyor. Odunpazarı'nın alınabileceği söyleniyordu. Seçmenlerin çok farklı beklentileri varmış, biz bunu seçimden sonra gördük. Bazen yapmış olduğunuz tüm çalışmaların, bir çalışmayla heba olabileceğini öğrendik. Volkan Bey ciddi performans gösterdi. Ama adaylık sürecinde ne yaptığınız değil, nasıl anlaşıldığınız önemli' diye konuştu.

VAATLERİN TAKİPÇİSİYİZ
Yapıcı muhalefetin daha faydalı olduğunu belirten Başkan Acar, 'Yapıcı muhalefet olmadığı sürece, insanlar beklentilerinin karşılanmadığını görecekler ve sonra 'sen söylemedin, o da yapmadı' diye bize gelecek. Buna meydan vermemek lazım. Esas olay, bu sorunları çözebilmektir. Bunun için de birçok siyasinin bir araya gelip konuşabilmesi lazım. Seçimlerden önce Kazım Beyin vaatleri bizde duruyor. Biz bunları takip ediyoruz. Bu zamana kadar bu vaatlerle ilgili bir adım atılmadı. Kreşler, pazar yerleri, Cem Evleri vs. bir sürü proje var. Yapılması konusundaki takibimiz yoğun bir şekilde devam edecek. Bu konuda bizim de katkılarımız olabilir' açıklamalarında bulundu.

ŞİKÂYETLER VAR
Odunpazarı Belediyesinden alınan Şehri Derya Parkının şu anda eski haline göre atıl vaziyette olmasıyla ilgili konuşan Acar, 'Şehri Derya Parkına kadar, başka birçok parkla ilgili bize şikayet geldi. Ben bunlarla ilgili girişimlerde bulunuyorum. Şimdi daha o kadar küçük parklarda düzenli bir şekilde hizmet sağlanamıyorken, Şehri Derya Parkını söylemek doğru bir şey değil' dedi. Acar, 'Bununla ilgili konuşulması gerekir. İster belediyede olsun, ister DSİ' de olsun, siz orada yaşayan insanların ihtiyacını gideremeyecekseniz, hangi kurumun olduğunun bir önemi yok. Önemli olan halka hizmetin en iyi şekilde nasıl sağlanacağıdır. Eğer belediye oraya çok iyi hizmet yapsaydı, bize başka parklarla ilgili şikayet gelmezdi' diye konuştu.

YAPAMAZSA BİZ YAPARIZ
Küçük Sanayi Sitesinin dönüştürülmesiyle ilgili konuşan Acar, 'Kazım Beyin yapamadığı projeyi, biz AK Parti iktidarı olarak çok güzel yaparız. Hiç endişeniz olmasın. Kazım Kurt yapmazsa, biz gerekeni yaparız. Bu konuda her yönüyle çok güzel ve donanımlı Dede Korkut Parkı var. Bu AK Parti iktidarı döneminde yapılmış bir projedir. Buna benzer projelerde zamanla gelişecek. Bize toplumdan gelen belediyeye dönük eleştiriler aynen şu 'iki park, bir tramvay' diyorlar. Bunu ben söylemiyorum, vatandaş söylüyor. Kazanmak ayrı bir şeydir, hizmet yapmak ayrı bir şeydir. Bazen hizmet etmeden de seçim alabiliyorsunuz ama genel seçimler için bu değerlendirme doğru olmaz' ifadelerini kullandı.

REFERANDUMA SUNULMALIYDI
Hamamyolu Projesiyle ilgili görüşlerini beyan eden Acar, 'Üç dört örnek proje geldi. Ama bunlar hangisi yapılmalı diye bize sorulmadı, değerlendirilmedi. Katlı yerler yapılmış, yaşlılarımız ilk yeri dolduruyor, üst katı boş. Esnaflar bu yüksek yerlerden insanlar kayar, düşer dedi. Köprüden geçen insan sayısını Odunpazarı Belediyesi otursun, hesaplasın. O maliyete gerek var mıydı? Bunlar tartışılması gereken şeyler. Ben eleştiri anlamında söylemiyorum. Ama bir şeyler yapılırken, daha geniş kitlelere sorulsaydı daha güzel olurdu. Hamamyolu'nda referandum olsaydı mesela. İnsanlar fikrini beyan edebilirdi' dedi.

MÜHÜRLEMEK ÇÖZÜM DEĞİL
Eski Atatürk Stadyumun yerine yapılacak olan Millet Bahçesi projesiyle ilgili konuşan Acar, 'Ben Kazım Kurt'a söyledim, mühürledim demekle bu işten kurtulamazsınız. Orayı mühürlemek de bu işin çözümü değil. Bu çalışmanın projesiyle ilgili açıklama zaten ilerleyen dönemlerde yapılacak. Bazı sorulara cevap verebilmek için zaman gerekiyor. Vatandaşın hizmetine uygun olması kaydıyla TOKİ, belediyeler, bakanlıklar ortak konuşmalıyız. Mesela merkezde yeşil alan, otopark sorunu bunlar var. İnsanların beklentisine cevap verebilecek projeyi hep birlikte ortaya koyalım' diye konuştu.

EKSİKLİK VARSA KONUŞULUR
Millet Bahçesi Projesinin referanduma sunulup sunulmayacağıyla ilgili soruya yanıt veren Acar, 'Referandum olabilmesi için önce bu şeyleri değerlendirip tespit etmemiz gerekiyor. İnsanlar diyor ki; iktidar olarak siz bakanlıklarda işinizi yapın ve belediye de size nasıl destek olacaksa olsun biz de kurtulalım artık diyor. Ben göreve geldiğim andan itibaren bu konuda bir açıklama yapılmasının uygun olacağını söyledim. Yakın zamanda yetkili mercilerle bu açıklamayı yapacağız. Eğer projede bir eksiklik varsa oturulur, konuşulur' ifadelerini kullandı. HM
Editör: TE Bilisim