Kırgın kaplerin yumuşadığı gün
Vali Özdemir Çakacak, Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Kurban Bayramına erişmenin mutluluğunun yaşanıldığını belirten Vali Çakacak, bayramların gönüllerin sevgi ve merhametle dolduğu, kırgın kalplerin yumuşadığı ve hoşgörünün daha bir anlam kazandığı müstesna günler olduğunu ifade etti. Kurban Bayramının manevi anlamda güç kattığına vurgu yapan Vali Özdemir Çakacak, 'Bayram günlerinin sevincini, başta aile büyüklerimiz olmak üzere akrabalarımızla, dostlarımızla, şehit aileleri ve gazilerimizle, engelli, muhtaç ve kimsesiz vatandaşlarımızla buluşma, kaynaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerini oluşturacaktır' dedi.
Bayram güzel bir lütuftur
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında 'Dini şuur ve duyguların gelişmesine, milli ve manevi değerlerin güçlenmesine, birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun pekişmesine vesile olan mübarek Kurban Bayramı'mız kutlu olsun. Ne mutlu ki Müslüman bir ülkede doğup, ne mutlu ki Türk olmak ve ne mutlu bir birinden güzel gelenek, görenek ve adetlere sahip olmak. İşte mübarek Kurban Bayramı'mızda bizlere bahşedilen çok önemli ve güzel bir lütuftur' dedi.
Adaleti yansıtır
AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay, yayınladığı mesajda Kurban Bayramı'nın yardımlaşma, dayanışma ve sosyal adaletin bir yansıması olduğunu dile getirdi. Günay mesajında, 'Kurban sevginin, vefanın, sadakatin, fedakarlığın simgesi, toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutmanın göstergesi, sosyal adaletin yansımasıdır. Bayram ise birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluğun simgesi, ulvi duyguların en yoğun yaşandığı ve yıl boyunca heyecanla beklenen ortak sevincin göstergesi, sosyal dayanışmanın toplumsal boyuta yansımasıdır' dedi.
İnsanlığın kurban edilmediği günler
CHP Milletvekili Gaye Usluer, Kurban Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı. Usluer, 'Bayramları coşkuyla kutlamayalı çok zaman oldu ama güzel günler yakındır. Adaletin, özgürlüğün, insanlığın kurban edilmediği güzel bayramlar diliyor, umutla ve cesaretle bayramınızı kutluyorum' dedi.
Yolsuzlukların olmadığı bayramlara
CHP Milletvekili Cemal Okan Yüksel, bayram dolayısıyla yayımladığı mesajında 'Kardeşçe, barış ve adalet içinde yaşamayı arzuladığımız yarınlara olan inançla ve kararlılıkla; savaşların, haksızlıkların ve yolsuzlukların olmadığı bir Türkiye'de yaşamak dileğiyle, halkımızın mübarek Kurban Bayramını en içten duygularımla kutluyorum' dedi.
Sonsuza dek yaşatılacaktır
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında 'Bayramlar, sevginin yoğun yaşandığı, birlik, dayanışma ve paylaşma ile hoşgörünün güzel örneklerinin sergilendiği özel günlerdir. İnsanı insan yapan değerlerin, erdemlerin yalın olarak yaşandığı dini bayramlarımızın, toplumsal yaşamımızda vazgeçilmez önem taşıdığını unutmadan, yüzyıllardır olduğu gibi özünü ve anlamını yitirmeksizin sonsuza dek yaşatılacağına yürekten inanıyorum' dedi.
Birliğimizin güçlenmesine vesile
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesajı yayımladı. Mesajında barış ve kardeşlik vurgusu yapan Başkan Kurt, bayramların insanlar arasındaki sevgi ve dostluk bağlarının pekişmesine, birlik ve beraberliğin güçlenmesine neden olduğunu kaydetti.
Özel günleri fırsat bilmeliyiz
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Kurban Bayramı'nın toplumsal değerler açısından önemine vurgu yapan Başkan Ataç, 'Kurban Bayramı, toplumsal değerlerimizin öne çıkarıldığı önemli günlerden biridir. Bu özel günleri fırsat bilip, her zamankinden çok daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, ulusal birliğimizi pekiştirmeli, dayanışma ve yardımlaşma gibi değerlerimizi daha da ileriye taşımalıyız' dedi.
Hoşgörüyü hatırlatan bayram
Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında kardeşlik duygularının çoğaldığı bir gün olmasını temenni etti.
Özaydemir mesajında, 'Bizleri ortak payda da buluşturan ve en önemlisi hoşgörüyü bizlere daha net hatırlatan bir bayramımız daha geldi. Toplumda millet olma bilincinin şekillendiği ve güçlendiği günlerden olan Kurban Bayramında kardeşlik duygularımızın çoğalmasını ise tüm kalbimizle temenni ediyoruz' dedi.
Editör: TE Bilisim