Oktay, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Anadolu Üniversitesi (AÜ) iş birliğiyle üniversitenin Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen Nevruz Bayramı etkinliğine katıldı.
DEMİR DÖVDÜ
YTB Başkanı Abdullah Eren ve AÜ Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı tarafından karşılanan Oktay, Türkiye'nin en büyük mehteran bölüğü olan Harbiye Askeri Mehteran Bölüğü'nün Devlet Marşı'nı dinlendikten sonra yürüyüş yolu üzerindeki ateş tavasına odun attı. Oktay, daha sonra alandaki çadıra gelerek, kazanda pişen keşkeği karıştırdı, örs üzerinde demir dövdü.
KARDEŞLİĞİN SEMBOLÜ
Nevruz programına katılan öğrencilere hitap eden Oktay, şöyle devam etti: 'Bu salonda geleceğin bakanlarını, başbakanlarını, siyasetçilerini, sanayicilerini ve inşallah Nobel ödülü alacak bilim insanlarını görüyorum. Bu salonda eserleriyle, çalışmalarıyla hem kendi ülkelerine hem de tüm insanlığa hizmet edecek gönül neferlerini görüyorum. Başta bu salonda yer alan kardeşlerim olmak üzere milletimizin ve Türk dünyasının Nevruz Bayramı'nı kutluyorum. Nevruz, asırlardır birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin sembolü olmuştur. Orta Asya'dan Avrupa içlerine uzanan geniş bir coğrafyada toprağın uyandığı gün olarak kutlanmaktadır. Nevruz, ata yadigarı Türkistan'dan doğan bir bereket ve sevgi bayramıdır. Nevruz, Türk dünyasının kültürel ortak mirasıdır. Ne mutlu bizlere ki bugün, dünyanın farklı ülkelerinden siz genç kardeşlerimizle bir arada, böyle muhteşem bir atmosferde Nevruz Bayramı'nı kutluyoruz.' Konuşmanın andından YTB Başkanı Eren, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'a Nevruz Şiiri'nin hat sanatı ile yazılmış tablosunu hediye etti. AA
Editör: TE Bilisim