Çalışmalarını Kreş Müdürlüğü bünyesinde yürüten Odunpazarı Belediyesi, Ihlamurkent Oyunpazarı Kreş ve Gündüz Bakımevi, Emek Oyuncak Kütüphanesi ve Zeytindalı Çocuk Merkezi'nde çocuklara hizmet veriyor. 'Çocuklar bugünümüz, çocuklar yarınımız' hedefiyle çalışmalarına devam eden Odunpazarı Belediyesi Kreş Müdürlüğü Oyunpazarı, Oyuncak Kütüphanesi ve Zeytindalı'nda çocukların, öğretmenler eşliğinde, sosyalleşmelerine, gelişimlerine katkı sağlayacak programlar uyguluyor.
7 SINIFTA 118 ÇOCUĞA EĞİTİM-ÖĞRETİM
Ihlamurkent Oyunpazarı Kreş ve Gündüz Bakımevi 2014 yılı Aralık ayında faaliyete geçti. 2015 yılında binanın üst katının da faaliyete geçirilmesi ile Ihlamurkent Oyunpazarı Kreş ve Gündüz Bakımevi'nde 118 öğrenciye tam gün eğitim-öğretim verilmeye başlandı.
HER SINIFA 2 EĞİTMEN
Oyunpazarı'nda her sınıfta okul öncesi eğitim almış 2 öğretmen ve usta öğretici bulunuyor. Etkinlikler ise sınıflarda plan -program dahilinde, çocukların yaş grupları da dikkate alınarak sürdürülüyor. 3-6 yaş grubu öğrencilerin araştırma, inceleme, problem çözme, yaratıcılık, iletişim ve büyük-küçük kas gelişimlerini destekleyici; doğaya ve insana saygılı, empatik düşünce sistematiğine sahip bireyler olarak yetişmeleri için çaba harcanıyor.
ANASINIFINA İŞARET DİLİ DERSİ
Oyunpazarı'nda seramik, müzik, dans, karikatür, kukla gibi çocukların yaratıcılıklarını besleyip, ilgi alanlarını keşfetmelerine yardımcı olacak atölyelerde düzenlenirken, bu atölyelerde çocukların daha keyifli ve renkli zaman geçirmelerine de olanak sağlanmaktadır. Engelli bireylere olan duyarlılığını arttırmak ve farklılıklara saygılı yetişmelerine katkı sunmak için aynı yaş grubuna bu yıl işaret dili de öğretilmeye başlandı.
ÇOCUKLAR İÇİN OYUNCAK KÜTÜPHANESİ
Odunpazarı Belediyesi'nin çocuklar için yaptığı çalışmalardan biri de Emek Oyuncak Kütüphanesi. Kazım Kurt Odunpazarı Belediye Başkanı seçildikten sonra yenilenen ve geliştirilen Emek Oyuncak Kütüphanesi'nde, kütüphaneden yararlanmak isteyen her çocuk için bir kart çıkarıldı. Çocuklar bu kartlar sayesinde kütüphanede bulunan her hangi bir oyuncağı alıp bir hafta boyunca evine götürebiliyor.
ZEYTİNDALI ÇOCUK MERKEZİ
Odunpazarı Tarihi Bölge'yi ziyaret eden ailelerin ziyaretleri sırasında çocuklarını bırakabilecekleri eğlenceli ve emniyetli bir alan yaratmak için kurulan Zeytindalı Çocuk Merkezi sayesinde, aileler çocuklarını buraya teslim edip bölgeyi daha rahat ve uzun süreli gezebiliyor. Çocukların okuma ve araştırma alışkanlıklarını arttırmak için Zeytindalı'nda da oyuncak kütüphanesi ve çocuk kütüphanesi bulunuyor.
PARKLARA VE 11 MAHALLEYE KÜTÜPHANE
Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen Odunpazarı Belediyesi, Kütüphane Müdürlüğü ile de çocuklara hizmet ediyor. Uğur Mumcu ve Basın Parklarına çocuklar için de Açıkhava Kütüphanesi açan Odunpazarı Belediyesi, 11 ayrı mahallede bulunan kütüphanelerde başta çocuk ve gençler olmak üzere tüm Eskişehirlilere hizmet ediyor. HM
Editör: TE Bilisim