Anadolu Üniversitesi Uluslararası Tiyatro Festivali'nin galası 18 Ekim'de Arzu Tramvayı oyunuyla gerçekleşti. Festivalin başlangıcına ise üniversite öğrencilerinin oyuna alınmaması gölge düşürdü. İnternetten bilet almaya çalışan öğrenciler, saatlerce uğraşmalarına rağmen bilet alamadıklarını ifade ederken, tüm biletlerin ise davetiye olarak protokole dağıtıldığı öğrenildi. Olay sosyal medyada da tepkiyle karşılandı. Festivalin Instagram hesabında bir kullanıcı, 'Bu tarz şeylere alışıktık bu ülkede ama Eskişehir'e ve Anadolu Üniversitesi'ne yakışmadı... Biz sanat sever bir şehiriz diye övünmekle olmuyor demek ki... Üzdü' yorumunu yaptı.
SOSYAL MEDYADAN TEPKİ
Başka bir kullanıcı ise, 'Oyunculara yapılan terbiyesizlik daha büyük. Öğrenciler için oynamaya geldikleri yerde öğrenci göremediklerinde ne olacak? Öğrencileri bahane edip protokol için ayağa çağrıldıklarını fark ettiklerinde? Bundan sonraki oyunlar iptal olursa hiç şaşırtıcı olmaz' diyerek tepkisini gösterdi.


ÖĞRENCİLER PROTESTO ETTİ
Duruma tepki gösteren öğrenciler ise gösterimin yapıldığı Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi önünde toplanarak içeri alınmamalarını protesto etti. Öğrenciler sık sık 'Öğrenci burada tiyatro nerede?', 'Oyun nasıldı, eğlendiniz mi?', 'Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz' sloganları attı.
SAYLAK: TEKRAR GELECEĞİZ
Oyunun ardından öğrencilerin yanına gelen ve durumu izah eden Oyuncu Onur Saylak, kendilerinin durumdan haberdar olmadıklarını, sonradan fark ettiklerini söyleyerek, protesto gösterisi yapan öğrencilere destek verdi. Saylak, 'Düşüncelerinizde haklısınız. Biz bir festivalin açılışına geldik. Böyle olduğunu bilmiyorduk. Haklısınız durum böyle maalesef. Bunu telafi etmek için tekrar geleceğiz. Sadece öğrenciler olacak. ne kadar güzel ki buraya sahip çıkıyorsunuz. Demek ki çok güzel bir festival oluşacak. Bırakmayın peşini. Harika. Biz de buralardan geldik geçtik. İyi ki geldiniz. İyi ki varsınız' dedi.
DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM
Anadolu Üniversitesi Uluslararası Tiyatro Festivali'nin sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlarda ise, 'Anadolu Üniversitesi bilimsel araştırma projesi kapsamında hayat bulan AUTiyatroFest'te ilk günün heyecanını çoğunluğu üniversite öğrencisi olan 449 kişiyle birlikte yaşadık' vurgusu yapması dikkat çekti. HM

Editör: TE Bilisim