Huzur Mahallesinde bulunan Şehit Serkan Özaydın İlköğretim Okulu, 2012 yılında binanın depremde yıkılma riski olduğu için kapatıldı. 132 kişinin 1-2 metrelik payları olduğu öğrenilen okulun tadilatı yapılmadığı için mahalledeki öğrenciler farklı okullara gitmek zorunda kalıyor. Harabeye dönen gelen okul binasında geçen senelerde uyuşturucu bir genç de hayatını kaybetmişti.
VALİ SORUNU ÇÖZÜN DEDİ
Okulun 2012 yılında deprem riski bulunduğu için kapandığını ifade eden Muhtar Refik Özaydın, gerekli makamlara başvurduğunu söyledi. Muhtar Özaydın, 'Kapandıktan sonra bize 'Tadilat gerekiyorsa tadilat, güçlendirme gerekiyorsa güçlendirme, yenilenme gerekiyorsa yenilenme yaparız' dediler ve ilk yarıyıldan sonra eğitimi durdurdular. Çocuklarımız başka okullara gitti. Daha sonraki görüşmelerimiz sonucunda İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimiz dediler ki, 'Biz burada gerekeni yapacağız'. Ardından Sayın Valimiz, İl Milli Eğitim Müdürümüz, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz buraya geldi. Vali Bey 'Hemen okulu eğitime açın, halledin bunu' dedi. Biz Ankara'ya Cumhurbaşkanı'mıza gittiğimizde bunu orada da aktardım. Külliyeye giden muhtarlarımız ile orada da belirttik' ifadelerini kullandı.
YENİSİNİ YAPSINLAR
Okulun yapılmasını beklerken ellerine okulda 132 kişinin arsası olduğunu belirten bir yazı geldiğini anlatan Muhtar Özaydın, acil olarak bir okula ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Özaydın, 'Mahallede arta kalan arsaların buraya verilmesi nedeniyle yapılamıyor denildi. Bunu bize gönderdiklerinde sorun çözülmüş olmuyor. Devletimiz en azından bunu bir askıya çıkartacak. Kaymakamlıkta, Milli Eğitimde, Vilayet makamında askıya çıkarılacak ve sahipleri bulunacak. Sahipleri bulunamıyorsa burayı yıkıp yenisini yapacaklar. Acilen bu okula çok ihtiyacımız var bizim. Çünkü bizim çocuklarımız başka yerlere gidiyorlar. Karapınar Kurtuluş İlkokulundan ben mezun oldum, Kurtuluş İlkokuluna giden çocuklarımız var buradan. TOKİ şimdi iki tane okul başlattı. Bizim sorunumuzu çözer mi? Kısmen. Ali Rıza Caddesinden o okula en az 1,5 - 2 kilometre mesafesi var' dedi.
ŞEHİDİMİZİN ANISI YAŞATILSIN
1999 yılında Batman'da PKK ile çatışırken şehit olan Serkan Özaydın'ın mezun olduğu ve adının verildiği ilkokulun manevi değeri nedeniyle açılması gerektiğini söyleyen Muhtar Özaydın, sözlerine şöyle devam etti: 'Burası 41-42 yıllık bir okul. 1999'da Batman'da şehit olmuş şehit Serkan Özaydın'ın adını taşıyan bir okul. Şehidimiz de bu okuldan mezundu. Bu yüzden okulumuzu istiyoruz. Ayrıca, mahallemizdeki çocukların gittiği okullar uzak. Bu sene kış olmadı ama geçen sene görecektiniz çocukların rezaletini. Servis yok, ailelerin ekonomik durumları da seviş tutmaya elvermiyor. Yetkililerden mutlaka bir çözüm bulmasını bekliyoruz. Demir kapılar çözülmüş, arka camlar kırılmış, her türlü şey olabilir burada. Geçmişte burada genç bir evladımız öldü uyuşturucudan. Gece uygunsuz insanlar girebilir. Ama burası tekrar okul olursa o insanlar gelemez.' İHA
Editör: TE Bilisim