Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın seçim iletişim merkezi açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 'Eskişehir'de örnek şehir yarattık' dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın seçim iletişim merkezi dün yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Merkez açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, İYİ Parti İl Başkanı Ramis Tunca ve vatandaş katıldı.

TALİHİ DEĞİŞTİ
Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 'Ben size Eskişehir'i anlatacak değilim. Ama insan bazen yaşadığı yerleri göremeyebiliyor. Hele bu şehirde büyükşehir belediyesi tarafından yapılan yatırımların büyük bölümü alt yapıdır. Milyonlar sizin rahat, uygar bir kentte rahatça yaşayabilmeniz için yapılan çalışmalarla dolu. Eskişehir büyük bir kasaba idi. Ama talihi 1999'da değişmeye başladı. Bugün CHP belediyeleri olarak Eskişehir'de örnek bir şehir yaratıldığının ben farkında değilim de yurtdışında uluslararası kuruluşların, Birleşmiş Milletlerin ciddi organlarının dikkatini çekmiş' diyerek Avrupa ülkeleriyle yarıştıkları yarışmayı hatırlattı. Başkan Büyükerşen, 'Bat-çıkların olduğu şehirleri düşünün. Hiçbir zaman trafiğin dermanı olmazlar. Ama bir insanın karnını nasıl yararsınız, şehirlerin de karnını yarıp bir taraftan girip bir taraftan çıkıyorlar. Sonra da üzerine sargı bezi gibi köprüler yapıyorlar. 40 basamak çıkıyorsunuz 40 basamak iniyorsunuz. Hangi kadın, hangi çocuk hangi pusetli hangi yaşlı çıkacak. Hiç düşünülmüyor. O dediğim yerler yapıldığında eleştiride bulunuyordum. Böyle şey yapılmaz, yazıktır paralara' diye konuştu.

RANT YEDİRMEYECEĞİZ
Büyükerşen, 'Eskişehir bugün adı çevreyolu olup da şehrin ortasından ikiye bölen şehir olarak okutuluyor mimarlık ve şehircilik fakültelerinde. Afyon'a, Kütahya'ya bir bakın. Ama maalesef karayolları bakımından Eskişehir'e kendileri rantını yiyecek şekilde yerel yönetime hakim olamadıkları için hiçbir projeyi devlet bütçesinden kendi programlarına alıp yapmıyorlar. Ne diyeyim onlara. Allah onları bildiği gibi yapsın. Her gün yeni ihtiyaçlar doğacak. Bu ihtiyaçlar için yerel yönetimler yeni projeler uygulayacaklar. Ama biliniz ki Eskişehir'de çağdaş bir şehrin nasıl olması gerektiğine dair kıstaslar, Büyükşehir Belediyelerin gözü önünde olacak. Kimseye rant yedirmeyeceğiz. Rant yaratılacaksa halk için, bu şehir için yaratılacak. Bu şehir demokratik, hukuk düzenine sıkı sıkı bağlı ve gerçek hukuk düzenine altında yaşamak isteyen Atatürkçü, laik, cumhuriyetçi ve parlamenter sitemin aşığı insanların olduğu şehir olarak kalacak' dedi. '31 Mart günü göğsünüzü gere gere oyunuzu sandıklarda kullanınız' diyen Büyükerşen, 'Ben Eskişehirlilerin oyundan ve değer yargısından nasıl bir seçim yapacaklarından A'dan Z'ye kadar eminim. Bu şehir, Atatürk'ün şehri diye anılıyor. Atatürkçü şehir olarak kalacak. Gelecek bir güneş gibi doğacak' diyerek sözlerini bitirdi.

BİZLERE SAHİP ÇIKIN
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 'Eskişehir'de yaşamaktan mutluysanız bu belediyelerinizin mücadelesi sonucudur. Çünkü bizim belediyelerimiz CHP'li, halktan yana halka dokunan ve Atatürk'ün belediyeleridir. Biz Eskişehir'i cumhuriyet kenti derken gerçekleri söylüyoruz. Biz belediyeler olarak hizmet etmeye devam edeceğiz. Sizden ricamız, 40 gün kaldır. Usanmadan, sıkılmadan ve bıkmadan her gün bir kişiyi ikna etmek. Her gün bir kişi. Çok şey beklemiyoruz. Ama geleceğimiz, çocuklarımız için, kaybedeceklerimizi düşünerek bizlere sahip çıkmanızdır. Eskişehirliler şimdiye kadar bize destek verdi ve vermeye de devam edecektir' ifadelerini kullandı.

TERMİK SANTRALİ
YAPAMAYACAKLAR
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 'Eskişehir, bugün havası temiz 6 kentten bir tanesi ama o düşündükleri, bu şehrin havasını kirletmeyi düşündükleri termik santrali yaptırmayacağız. Bakın belediyelerimiz 10'ar mahkeme açtılar. Bunlar bizim lehimize dönüyor. Bundan dolayı da yapamayacaklar. Bugün bu hükümetin unuttuğu bazı şeyler var. Sosyal hükümet, sosyal devlet gibi önemli unsurları unuttu ama Eskişehir bu konuda önemli. Kültür ve sanat kenti. Her tarafı sanat ve kültür kokan kent. Atatürk'ün de dediği gibi sanatı en iyi uygulayan kentlerden bir tanesi. Doğa dostu kent. Termik santralle ilgili Eskişehirlilerin müthiş mücadele oldu. Eğer yapmaya çalışırlarsa herkes o iş makinelerinin önüne yatar. Mutlu ve gülümseyen kent. Gerçekten çok mutlu. Bazı büyükelçiler geliyor. Şehri gezdiriyorum. Ve bana bu kentte herkesin yüzü gülüyor diyorlar. Türkiye'de gerçekten yüzü gülen kent kalmadı. Şehirlerde gün battıktan sonra sokaklarda insan kalmıyor. Tepebaşı'nda Odunpazarı'nda gün batımından sonra ikinci bir hayat başlıyor. Kadınlarımız kızlarımız istedikleri saatte geziyorlar. Bu kentin insanları özgürdür. Bakın, şurada bir buçuk ayımız var. Ne olur çok çalışalım hep beraber. Bizim gecemiz gündüzümüz karıştı. Ama 31 Mart'ta güzel şeyler olacak. 1 Nisan'da yine onlar kaybedecekler' dedi.

İHANET ETMEDİLER
Milletvekili Jale Nur Süllü, 'Bizim şehrimiz bugün yaşanabilir bir şehirse bunu ihanet etmeyen belediye başkanları sayesinde başarılırdı. Sizlerle birlikte başarıldı. Başkanlarımız bu şehre çok emek verdi. Sizler de hem şehrimize hem başkanlarımıza emek verdiniz. Birçok şehre ihanet ettiler. 31 Mart'ta başkanlarımıza yine destek vereceğiz. Ve 1 Nisan sabahı bu sahip olduklarımızı devam ettirebileceğiz' diye konuştu.

HİZMET YARIŞI
CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, 'Göreceksiniz ki bugün 5 olan belediye sayımız 1 Nisan'dan itibaren en az 10 belki 12 olacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Ahmet Ataç, hizmet için birbirleriyle yarışıyorlar. Artık onların rakipleri kendileri başkası değil. Hizmet verebilmek adına ellerinden ne geliyorsa sizlerden aldıkları güçle hizmet yükseltme gayreti içerisindeler' ifadelerini kullandı.

REKOR ALACAK
İYİ Parti İl Başkanı Ramis Tunca, 'Endişe etmeyin ciddi bir güç birliği var. Eskişehir'den Ankara'ya kuvvetli bir mesaj gitmesi için elimizden geleni yapacağız. Ahmet Abi rekor alacak bizim iddiamız var' dedi. Konuşmalar sonrasında merkezin açılışı gerçekleşti. Merkezde vatandaşlar yaşadıkları sorunları ve isteklerini başkanlara iletti. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim