AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca, Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, İl Sağlık Müdürü Uğur Bilge ve beraberindeki AK Partililer, Şehir Hastanesi'ni ziyaret etti. İl Başkanı Çalışkan, hasta ve çalışanlara 'Hayırlı olsun' diyerek çiçek takdim etti.
TOP BÜYÜKŞEHİR'DE
Hastaneyi en az sorunla açmış olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Çalışkan, AK Parti'nin Eskişehir'e kalıcı eserler kazandırmaya devam edeceğini kaydetti. İnsanların memnuniyetinin had safhada olduğunun altını çizen Çalışkan, 'Hastanenin şehrimize en güzel hizmetleri sunacağından şüphemiz yok. Çok modern, otel seviyesinde bir hastane' dedi. Ulaşımla ilgili tüm duyuruların yapıldığını vurgulayan Çalışkan, 'Gönül isterdi ki buradaki 25 metrelik yol açılsın. Buradan hem sabah 08.00'de hem de akşam 20.00'da insanlar istediği gibi geçiş yapsın. Belediye de ring hatları ile bunu yapıyor, yapmak zorunda. Ulaşımla ilgili çıkacak herhangi bir sorunun muhatabı Büyükşehir Belediyesi'dir. Önümüzdeki 25 metrelik yolu kamulaştırıp açmadığı sürece buradaki 1.7 milyarlık yatırım vatandaşa ulaşmakta zorlanır. Bundan sonra top Büyükşehir'de' diye konuştu.
ALGI OPERASYONU
Hastane Başhekimi Yaşar Bildirici'yi de ziyaret eden Çalışkan, hastane hakkından bilgi aldı. Hastanenin yüzde 95'inin hazır olduğunu sadece psikiyatri bölümünde ufak bir eksik olduğunu anlatan Bildirici, 'Onu da bir hafta içinde çözeceğiz. Şu an hastanenin kendi çalışan sayısı 2500, 1400 de firma çalışanı var. 4 bine yakın çalışanımız var toplamda. Hizmete başladığı gün acile 1200 hasta başvurdu. Sadece bugün 3 bin hastanın başvurduğunu görüyoruz' dedi. Devlet Hastanesi'nin yeri ile ilgili basın mensuplarının sorusunu yanıtlayan Uğur Bilge, hastane yerinin sağlık tesisi olarak kullanılacağını, fizik tedavi merkezi ya da yaşlı bakım merkezi olarak değerlendirmeyi düşündüklerini ifade etti. Hastane tarafından sunulan hizmetlerden ücret alınacağı iddialarına yanıt veren Çalışkan, 'Bu birileri tarafından bilinçli yapılıyor. Birileri algı operasyonu yapmaya çalışıyor' dedi. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim