Merkez ve ilçeler dahil olmak üzere 117 okulda, 754 salonda, toplam 9 bin 963 sekizinci sınıf öğrencisi dün sınavın birinci oturumunu tamamladı. Sınavlarda 1.658'i salon görevlisi, 800'ü diğer alanlarda olmak üzere 2.458 personel görev yapacak olup, sınavların güvenliği 188 güvenlik görevlisi tarafından sağlandı. Öğrenciler, dün Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavına girerken bugün ise Fen ve Teknoloji, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil derslerini kapsayan sınava girecekler.
4 ÖĞRENCİYE ÖZEL SINAV
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavlarında, sürekli rahatsızlığı sebebiyle evde tedavi görmek zorunda olan ve eve gelen öğretmenler tarafından eğitim-öğretimini sürdüren 3 öğrencimiz ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Onkoloji Servisinde tedavi görmekte olan 1 öğrencimiz için, diğer öğrenciler ile aynı soruların sorulduğu soru kitapçıkları öğretmenler eşliğinde özel çantalar ile öğrencilerin evlerine ve hastaneye gidilerek, sınav uygulaması gerçekleştirilmiştir.
ÖZEN'DEN TEDAVİ GÖREN ÖĞRENCİLERE ZİYARET
İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen rahatsızlıkları sebebiyle evlerinde ve hastanede sınava girmek zorunda kalan Mehmet, Buğra, Selin Nur ve Ali Batuhan isimli 4 öğrencimizi ziyaret etti. Kendilerine başarı dileklerini ileterek, ailelerinden çocukların sağlık durumu hakkında bilgi aldı.Özen, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavı öncesinde, sınavın gerçekleşeceği okulları ziyaret ederek, sınavlarda görevli öğretmenler, öğrenciler ve veliler ile görüştü. HM
Editör: TE Bilisim