Sosyal medya üzerinden geçen günlerde paylaşılmaya başlanan ve herkes tarafından denenen 'Portakal kabuğu içinde Türk kahvesi' kısa sürede ilgi odağı oldu. Binlerce kişi sosyal medya hesapları üzerinden Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden kahveyi, cezvede değil portakal kabuğu içerisinde pişirip paylaşmaya başladı. Yapımı normal kahveye göre biraz daha uğraş gerektiren 'Portakal içinde Türk kahvesi', farklı tadıyla da deneyenler tarafından beğeni ile karşılanıyor.

HERKES BEĞENİYOR
Sosyal medya üzerinde gördüğü 'Portakal içinde Türk kahvesini' Eskişehir'de bulunan işletmesinde deneyen ve müşterilerine sunan kafe işletmecisi Oğuzhan Erol, kahvenin bu şeklinin daha önce duyulmayan bir tat olduğunu söyledi. Erol, 'Portakalın kahveye kattığı ekstra aroma herkesin hoşuna gitti. Tamamen doğal olan portakalın içini oyarak daha sonra ateşin üzerinde su ve kahveyle beraber pişirilmesiyle yapılıyor. Tabi biraz uğraştırıyor. İnsanlar duyduğunda bir durup düşünüyor doğal olarak nasıl oluyor diye. Eskişehir'de duyulmuş bir şey değil ama İstanbul'da oldukça revaçta olan bir içecek' dedi. İHA
Editör: TE Bilisim