'Şans devam ediyor'
Bu lig çok kaliteli bir ligdir, zor bir ligdir, yaşaması zor bir ligdir. Bu ligde matematiksel anlamda şans devam ediyorsa, gerek Play-Off, gerekse düşme anlamında umut devam eder. Kimi kulüp15, kimi kulüp30 tane yönetici ile yönetiliyor. Büyük bütçeli kulüpleri yönetiyorlar. Yöneticilerin hepsinin futbolu bilme zorunluluğu yoktur. Onlar adı üstünde yöneticidir.

'Yetki alması lazım'
Türkiye'de Sportif Direktörlük şart. Bizlerinde, yani sportif direktörlerinde onları yönlendirmesi gerekir. Benim birinci işim yönlendirmektir. Ben doğruları, tecrübelerimi bildiğim kadarıyla yöneticilere aktarmaya çalışıyorum. Türkiyede sportif direktörlerin yetki alması lazım öncelikle. Yetkilendirilmeleri lazım. Sorumluluk alabilecek konuma gelmeleri lazım.

'Takıma güveniyorum'
Şu anda takım olarak kötü bir süreç yaşıyoruz. Mental olarak yorgun bir takımımız var. Transferimiz kapalı. Mevcut kadromuzla mücadele vermeye çalışıyoruz. Bu takımla ligi bitirmek zorundayız. Altını çizerek söylüyorum ben bu takıma güveniyorum. Bu takımın yeri burası değil.

'Kendine kulüp bul dedik'
Erkan Zengin'le ilgili küçük bir sorunumuz var. Erkan'a ayın 31'ine kadar süre verdik. Transferi için yolunu açtık. Kendine kulüp bul dedik. Bu kulübün artık Erkan Zengin'in maliyetini üstlenecek durumu yok. Erkan'ın şu an kulüpten alacağı tek kuruş yok. 240 bin eurosunu da ödedik. Bundan sonra oynayacağı süreçte borcum var Erkan'a. Göreve geldiğim 6 Aralık'tan bu yana yönetim bana inanılmaz destek verdi. Allah hepsinden razı olsun.

'15-16 milyon bulduk'
Yönetim bugüne kadar 12 milyon 825 bin lira para ödedi. Bunun yanında çalışan grubumuza iki tane maaş ödedik. Bir bankaya da borcumuz olan 2 milyon 200 bin lirayı ödedik. Toplam 15-16 milyon TL bir parayı bulduk ödedik. Ödediğimiz sürede 40-45 gün. Birçok projemiz var. Bunlar hayata geçerse Haziran ayı içinde hem yabacı borçları, hem yerli borçları kapanmış olacak. Biz sıfır borçla yeni sezona gireceğiz.

'İnanılmaz çalıştık'
Bu takım geçen sene kasasında 5 kuruş para olmadan transfer yaptı. Özverili bir yönetim vardı. İnanılmaz çalıştık. Ben 17 farklı menajerle çalıştım. Bakın iddia ediyorum Türkiye'de 17 farklı menajerle çalışan benden başka kimse bulamazsınız. Hepsinden farklı farklı futbolcular aldım. Dört kişilik bir scout ekibi kurmayı düşünüyorum. Yani gelecek yıl şampiyon olacak ekibi bu scaut heyetiyle oluşturacağız.

İŞTE O PROJELER!
Projelere gelecek olursak. Şu anda yayıncı kuruluşla bir anlaşma ve lansmanı gerçekleştirdik. Lansmanda ilk iki gün tahmin ettiğimiz gibi bir talep geldi. Fakat şimdi biraz durduk. Bir forma projemiz var. Şu anda 2 bin 800 forma hazırladık. Denizli maçından sonra onunda lansmanını yapacağız. Dünyada nerde Eskişehirli varsa, bize gönül vermiş ve destek vermek isteyen kim varsa hepsine kargo ile formaları ulaştıracağız. Bir de mevcut tesis ile ilgi olan proje var. Bu tesis herhalde 35-40 yıldır mevcut. Sayın valimizle bu konuda geçen hafta görüştük. Valimiz bu konuda büyük destek verdi. Benim hayalim şu; mevcut yeri bırakalım, içinde alt yapının da olduğu daha geniş, daha büyük Eskişehir'e yakışan bir tesis yapalım diyoruz. Osman Bak Bakanımla da görüştüm. Ondan icazet aldım.

'5 dosyayı kapattık'
Bizim şu anda yerli ve yabancı anlamında hatırı sayılır bir borcumuz var. 17 dosyamız vardı 5'ini kendi imkanlarımızla berteraf ettik. Kalan 12 dosya var bunlar Haziran'dan sonra yine gelebilir. İstanbul'dan avukatları getirip bir çalışma yaptık. Bizim bu konuda 20-25 milyon gibi bir rakama ihtiyacımız var.

'İsim sponsoru alacağız'
İsim sponsorluğu ile ilgili şehirde bir çalışmamız oldu. Eğer şehir kabul ederse Eskişehirspor isminin önünde ya da arkasında bir isim sponsoru almak istiyoruz. Böyle bir anlaşma gerçekleşirse en azından bu süreçte bizi büyük ölçüde rahatlatacak. Onunla ilgili haber bekliyoruz. Şubat'ın 10'u ya da 15'i gibi bir bunun cevabını alacağız. Eğer burdan bir netice alırsak 3,5 yıllık bir anlaşma düşünülüyor.

'Para istemiyoruz'
Biz kimseden para talep etmiyoruz. Eskişehirspor para talep etmez. Biz proje üretiyoruz. Projelerimize destek bekliyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nden ve şehirden destek bekliyoruz. Altını çizerek söylüyorum. Para istemiyoruz. Projelerimize destek istiyoruz.

'Şanssızlığı kıracaklar'
Lige gelince; Futbolcu kardeşlerimde inanılmaz bir hava var. Buraya gelmeden önce kaptanımızla bir görüşme yaptım. 'Hocam Elazığ'da olmadı ama Denizli'de bu şanssızlık zincirini kıracağız' dedi. Ben ona güveniyorum. Onunla birlikte bütün futbolcu kardeşlerime güveniyorum.

'Büyük bir camiadayım'
Ben Eskişehir'in ne kadar büyük bir taraftar gurubu olduğunu biliyorum. Bu camianın ne kadar büyük bir camiada olduğunu biliyorum. 1965'te startı verilmiş bir camia zaten küçük bir camia olamaz. O yüzden bir bu camiaya yakışır şekilde elimizden geldiğince uğraşıyorum. Herkese söylüyorum; Bu iş sevgi olmadan, özveri olmadan yarışamazsınız. Ben Eskişehirspor'u seviyorum, işimi seviyorum ve layık olmak için elimden geleni yapıyorum' diyerek sözlerine noktayı koydu.
Editör: TE Bilisim