Alman teknik adam, Bursaspor karşılaşmasında oyuncu değişikliği yapmasının mücadeleyi etkileyebilceğini belirterek, bu yüzden mücadelenin akışına etki etmek istemediğinin altını çizdi.

Mersin İdmanyurdu'nun Trabzon karşısında aldığı farklı mağlubiyetin Pazar günü oynanacak maçta etkisi olmayacağını belirten Skibbe 'Günlük performans maçın kaderini belirler' diye konuştu.

'Alt bölgelerden kurtulacağız'

Skibbe, tesislerde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Geçen hafta Bursaspor maçını kazanamamalarının üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Alman teknik adam, 'Alt sıralardaki takımların puan kaybettiği haftada 1 puanla kapatmak kazanç. Kış döneminden bu yana alt sıradaki takımlarla puan farkımız 2'den 4'e çıktı. Mersin İdmanyurdu ve diğer oynayacağımız takımlardan puanlar alıp alt bölgelerden kurtulmayı hedefliyoruz' diye konuştu.

Gözü orta sıralarda

'Sakat olan bazı futbolcular iyileşti' diyen Skibbe, 'Ümit ediyorum ki bir daha sakatlanmazlar. Mirkan Aydın, Jerry Akaminko ve Sezgin'in sakatlığı devam ediyor. Özgür Çek ve Kaan Kanak'ın sportif sakatlıklarını hafta boyunca takip edeceğiz. Ona göre karar vereceğiz. Amacımız alt sıralardaki rakiplerimize puan kaybetmemek. Şu an tek düşündüğümüz maç var o da Mersin maçı. Kazanıp orta sıralara yükselmek istiyoruz' dedi.

Ali'ye şapka çıkardı

Kaleci Ali Şaşal'ın Bursaspor maçında sergilediği performansı değerlendiren Michael Skibbe, 'Bursaspor karşılaşmasında Ali gerçekten iyi bir performans sergiledi. Bu futbolcuma 'şapka çıkartıyorum' diye konuştu.

Mücadeleyi kesemezdim

Bursaspor karşılaşmasında oyuna geç müdahale ettiği yönünde eleştirilerin hatırlatılması üzerine Alman Teknik adam 'Bursaspor karşılaşmasında çok iyi bir mücadele veriyorduk. Galibiyete yakın olan taraftık. Ancak bu mücadeleyi verirken gol yemememiz de gerekiyordu. Sakatlıklardan sonra müdahale etmek zorunda kaldık. Ancak sahadaki her futbolcumun özverili şekilde elinden geldiği yaptığını söyleyebilirim' dedi.

Önümüzde zor maçlar var

Bundan sonra hiçbir maçın kolay olmadığını belirten Skibbe, 'Evimizde Mersin ardından deplasmanda Balıkesir maçlarımızı var. Bumaçlar bizim için çok kolay geçmeyecek. Bu hafta rakip olan Mersin idmanyurdu'nun Trabzonspor'a farklı yenilmiş olması hiçbir şeyi değiştirmez. Bizde Beşiktaş karşısında iyi oynamıştık, ancak ardından Rize karşısında çok kötü bir performans sergilemiştik. O günkü performanslar maçın kaderini belirleyecek. Hiçbir maçın kolay olmayacağını biliyor ve böyle çalışıyoruz' dedi.

Beni rahatta dinleyin

Mersin idmanyurdu maçı hazırlıklarını tesislerde yaptığı antrenmanla sürdüren Eskişehirspor'da Teknik Direktör Michael Skibbe, antrenman öncesinde futbolcularını başına toplayarak yaklaşık 10 dakika süren bir konuşma yaptı. Mersin maçında isteklerini anlatan Skibbe, Bursaspor maçında futbolcularının gösterdiği performanstan memnun kaldığını da öğrencilerine söyleyerek, takım halinde daha iyi mücadele etmeleri yönünde uyarılarda bulundu.

Editör: TE Bilisim