Büyükşehir Belediyesi tarafından 2013 yılında projelendirilmesi görevi Odunpazarı Belediyesi'ne verilen ve 2015 yılında projelendirilen Küçük Sanayi Sitesi Projesinin dün Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde mülk sahibi esnafların katılımıyla gerçekleşti. Proje tanıtım toplantısında sanayi sitesinin hem bugünkü hem de yapıldıktan sonraki hali video olarak katılanlara gösterildi. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 'Burası yıllardır söylenen ama proje haline gelmeyen bir yer. Mevcut imar planındaki haklara uygun bir proje yapmaya çalıştık. Şimdi öneriyle karşınızdayız. Şimdi uzlaşma süreci başlayacak. Tüm esnafın haklarını uzlaşarak ve helalleşerek vermek istiyoruz. Belediyenin burada bir rantı yok. O rant bölgede yaşayan insanların hakkıdır' dedi.
İKİNCİ BİR KENT MERKEZİ
Uzlaşma sürecinde Sanayi Sitesi'nde açılan ofiste tek tek mülk sahiplerini ağırlayarak uzlaşma yapacaklarını vurgulayan Kurt, 'Her açıdan mülk değeri belirlenecek. Uzlaşacağımıza inanıyorum. Önemi olan birlikte bu kararı vermek. Uzlaşma sonrası belediye meclisine gelerek planlara onay alacağız. İnşallah hepimizi mutlu edecek bir uzlaşma olur. İnşallah en kısa sürede olur. Eskişehir'in geleceği için hayırlı olur ve ikinci bir kent merkezi oluştururuz' diye konuştu.
SOKAK TARZI TİCARET
Daha sonra projenin hazırlanması aşamasında bilgiler veren BNR Kentsel Dönüşüm ve Planlama Limitet Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Bener Karagedikli, 'Bir buçuk yıldır titiz bir çalışma yürüyoruz. Çalışma her bir hak sahibinin haklarını tespitle başladı. Zemini ölçüldü. Sonra belli bir örneklem ile anket yapıldı. Sizin beklentilerinizi belirlemeye çalıştık. Tasarım ve mimari bir proje çalıştık. Ortaya bu çıktı. Daha kentsel bir proje çıktı. Büyük bir kent meydanı yarattık. Sayıca 40'tan fazla çeşit konut tipi geliştirdik. Her hak sahibinin beklentisini karşılamak için. AVM değil sokak tarzı ticaret geliştirdik. Büyük bir eğitim kampusu tasarladık. Büyük ibadet alanı oluşturduk. Bir kentin ihtiyaç duyduğu her şeyi karşılayacak alanlar tasarladık. Çalışmaların hepsi güzel. Geldiğimiz noktada projeye onay vereceklerle bir aradayız. Biz beğenmedik derseniz proje kağıt üzerinden öteye geçmez. Proje sizi son derece mutlu edeceğini söyleyebilirim' ifadelerini kullandı.
GECE GÜNDÜZ YAŞAYACAK
Uzlaşma sürecinde mülk sahiplerine resmi tebligat yapılacağını kaydeden Karagedikli, 'Ofiste görevli arkadaşlar arsa tespiti ve hangi tipte yer istediği sorulacak. Ben şu bloğun şu katındaki şu daireyi almak istiyorum derse o onun olacak. Her hak sahibine yetecek kadar konut ürettik.Yaklaşık 4 bin adet konut, 500 adet ticaret ve 75 ofis projelendirdik. Alternatif bir kent merkezi oluşacak. Kamusal birimlere ve meydana ihtiyaç duyduk, tasarladık. Burası sadece gündüz değil gece de yaşayan bir alan olarak tasarladık' dedi.
64 hektarlık bir alana yapılacak proje, Emek, 71 Evler, Gökmeydan, Gündoğdu gibi mahalleleri de olumluu etkileyecek. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim