Eskişehir Osmangazi üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Öğr. Üyesi Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, Öğr. Üyesi Serdar Çağlak ve Araştırma Görevlisi Yasir Armağan, Araştırma Görevlisi Volkan Bayar'ın silahlı saldırısında hayatını kaybetmişti. Silahlı saldırıda hayatını kaybedenler için üniversite kampüsünde tören düzenlendi. Törende gergin anlar yaşandı. Rektör Hasan Gönen'in istifası istendi. Tören esnasında Mikail Yalçın ve Serdar Çaylak'ın aileleri, üniversite yönetimine tepki göstererek, yakınlarının rektörlüğe ve YÖK'e defalarca şikayetçi olmasına rağmen korunmadıklarını ve yaşanan saldırıda ciddi anlamda güvenlik ihmalinin olduğunu söylediler. Aileler, üniversite güvenliğine de tepki göstererek, 'Ölüleri korumaya mı geldiniz? Yazıklar olsun, lanet olsun!' diye bağırdılar.
ÜZERİNE YÜRÜDÜLER

Törenin yapılacağı alanda ciddi güvenlik önlemleri alınırken, törene Vali Özdemir Çakacak, CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Cemal Okan Yüksel, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Harun Karacan, AK Parti Milletvekili Nabi Avcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Rektör Hasan Gönen tepkiler nedeniyle konuşma yapamadı. Törenin ardından yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde rektörlük binasına götürüldü. Bu esnada da Gönen'in üzerine yürümek isteyen acılı ailelere emniyet güçleri engel oldu.
YÖNETİM BAYAR'I KORUDU
Araştırma Görevlisi Volkan Bayar'ın Eğitim Bir Sen'li olduğu ve fakülte içersinde bulunan 25 akademisyeni FETÖ'cü olarak ihbar ettiği öğrenildi. Türkiye genelinde 102 kişiyi ihbar ettiği ve rektörlüğe kendisi ile ilgili şikayet dilekçeleri verildiğini anlatan Eğitim Fakültesi akademisyenlerinden Yalçın Bay, 'Akıl hastası diyorlar. Madem öyle neden akademisyenliğe devam etti? Neden akıl hastası birinin sözleriyle bizler ihraç edildik? Beni de FETÖ'cü diye ihbar etti. Okulda birçok arkadaşımız bu Volkan Bayar yüzünden mağdur edildi. Ben suçsuz yere cezaevine girdim. Şimdi beraat ettim. İşimden atıldım. Ama defalarca şikayet ettiğimiz Volkan Bayar'ı rektörlük de YÖK de korudu. Ben ülkücüyüm. FETÖ ile hiçbir alakam yok. Volkan Bayar bir numaralı FETÖ'cü olmasına rağmen Eğitim Fakültesi Dekanı Cemil Yücel de Rektör Hasan Gönen de bu adam ile ilgili bir işlem yapmadı' dedi.

ÖĞRETMENİN SİLAHI KALEMİDİR
Yaşanan olaya tepki gösteren ve Hasan Gönen'i istifaya çağıran Eğitim İş Genel Sekreteri Ebru Sungar, 'Ben bir öğretmenim. Benim silahım yok. Neden Volkan Bayar'ın silahı var. Bir öğretmenin silahı kalemidir. Rektörün biraz olsun vicdanı varsa hemen yönetimi ile birlikte istifa etmelidir. Kendisi görenden alınmadan önce kendisi istifa etmelidir' diye tepki gösterdi. MELTEM KARAKAŞ


Editör: TE Bilisim