Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP milletvekilleri Gaye Usluer, Cemal Okan Yüksel, Utku Çakırözer, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, İl Başkanı Sinan Özkar referandum öncesi CHP il binasında bir araya geldiler.

İŞÇİLER MEMURLAR ENDİŞELİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 'İşçi kesimlerinin en büyük endişesi cumhurbaşkanındaki kararname yetkisi. Kıdem tazminatları fona devredilmek isteniyor. Fon sadece yeni borçlar için teminat. İşçiler kıdem tazminatı ipotek altına alınırsa mahrum kalacağız diyorlar. Memurlar da cumhurbaşkanının konuşmalarından etkilenmişler. 657 kaldırıp memurları işçi statüsüne bağlamak hatta taşeron memur konusunda büyük endişe var. Bir teminat göremiyorlar. Bir gecede aklına eseni ertesi gün yapabilme olasılığı var' dedi.

SANDIKLARA SAHİP ÇIKIN
Tüm Eskişehirlileri pazar günü sandıklara sahip çıkmaya davet eden Büyükerşen, 'Sandıklar açılmadan, sandık başında olun. Oyunlara müsaade etmeyin. Oy sayılarının yazıldığı tutanakları alın. Oy pusulalarının konulduğu sandığın mühürlendiğine dikkat edin. En son çuvallar neyle gidiyorsa onun peşinden gidin. Her şey olabilecek gibi hareket edilmeli' diye konuştu.

HUZURLUYUZ
Referandumdan önce ilçeleri gezmeye başladıklarını ve bunun çok faydasını gördüklerini dile getiren İl Başkanı Sinan Özkar, 'Tüm birimler üzerine düşen görevleri yerine getirdi. Yığın halinde çalışmadık. Koordineli olarak seçilen alanlarda çalıştık. Bütünü kırsalı kapsayan yaygın bir çalışma yaptık. Bunun huzuru ve rahatlığı içindeyiz' dedi.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ PARTİDEN İBARET DEĞİL
Anayasa değişikliğinin kabul edilmesi halinde hayati olan 2 maddenin hemen yürürlüğe gireceğine dikkat çeken Özkar, 'HSYK lav edilecek. Hakim ve Savcılar Kurumu olacak. Cumhurbaşkanı doğrudan 6 üye seçecek. Geri kalanı da AKP seçecek. Yargı siyasi partinin hakimiyetine girecek. Yargıyı teslim almak milleti esir almaktır. Yargı yolu tıkandığında başka bir yere gidemeyiz. Bu AKP'li seçmen için de sorun. Bu bir parti meselesi değil. Tek kişiye ülke teslim etme gayreti. Yargıyı teslim aldığınızda milleti teslim aldınız demektir. Böyle bir şey olmaz. Türkiye Cumhuriyeti sadece bir partiden ibaret değildir. Bayrağımızın bir parti başkanı önünde eğilmesine gönlüm razı değil. Bu padişahlık getirmektir. Cumhuriyetin kazanımlarını teslim etmek zorunda değiliz' diye konuştu.

2019'DA CHP KAZANACAK
Özkar, 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi deniyor. Burada hükümet yok. Bakanlar kurulu kalkıyor, yetki seçilene veriliyor. Bir müdürü dahi bakan atayamıyor. O bakanlık değil sekretarya. Hatta o bile değil. CHP 2019'da seçimi kazanacak. Ama antidemokratik bir yöntemle ülke yönetmeye karşıyız. Böyle bir sistemde başkanlık yapmayı istemiyoruz. Başka partiler de istememeli. Bakanların şuan meclise karşı siyasi sorumluluğu var. Gensoru ortadan kalkıyor. TBMM ortadan kaldırılmak isteniyor. Tüm yürütme yetkileri cumhurbaşkanına ait. Cumhurbaşkanı millete karşı sorumlu mu? Hayır. Cumhurbaşkanı hakkında soru önergesi dahi verilemiyor. Soru dahi soramıyor. Böyle demokratik sistem olur mu? Bakanlık sayısı belli değil. Belirsizlik demokratik değildir. Cumhurbaşkanı yardımcısı sayısı, niteliği belli değil. Bu millete kumar oynatmak isteniyor. Gelecek karanlıklaştırılmak isteniyor. Bu millete karşı duruştur. Tek adam bir yanda millet bir yanda. Bunları millete anlattık. İnsanların bilinçli olduğunu gördük. Eskişehir'de rahatlıkla söyleyebilirim. Ciddi bir hayır lehinde sonuç olacak. Millet bu boyunduruğa karşı çıksın. Hayır demek bu ülkenin hayrına olacak' ifadelerini kullandı. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim