İNÖNÜ'YÜ
KURTARDIK
Kırsalda vatandaşlarla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, İnönülü vatandaşlarla buluştu. Okulubalı Mahallesinde vatandaşa hitap eden Büyükerşen 'İnönü'nün de Büyükşehir Belediyemize bağlanmasından bugüne İnönü'ye 20 milyon TL yatırım gerçekleştirdik. İlçe merkezinde yaklaşık 45 kilometrelik içme suyu hattı ile İnönü'nün su sorununu ortadan kaldırdık. Yine merkezde 22 adet bulvar, cadde ve sokakta gerçekleştirdiğimiz yaklaşık 5 milyon değerindeki üst yapı çalışması ile ilçemizi tozdan kurtardık. Sosyal yardımlar, sağlık işleri harcamaları, park bakımları gibi birçok hizmeti sizlere ulaştırdık. İnanıyorum ki 1 Nisan sabahı itibariyle bizlerle uyum içinde çalışacak İnönü Belediyemiz ile bu yatırımların çok daha fazlasını birlikte hayata geçireceğiz' dedi.



***

YÜRÜYEN
KAMPANYA
Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı AK Partili Burhan Sakallı, seçim yarışında mevcut belediye yönetiminden billboard kiralayamadıkları gerekçesiyle, gönüllü gençlerin ürettiği 'yürüyen billboard' projesini hayata geçirdi. Gönüllü gençler, yaklaşık 1 metre boyundaki, sırt çantasıyla birleştirilerek yapılan tanıtım materyalini sırtlarında taşıyor. Şehir merkezinde gezen 'yürüyen billboardlar', vatandaşların ilgisini çekiyor. 'Eskişehir'e yeni heyecan seninle gelecek' sloganı yazılı billboardları taşıyarak gezen gençler dikkat çekiyor. Burhan Sakallı, seçim kampanyasının bir parçası olan billboard reklamları için mevcut Büyükşehir Belediyesi yönetiminden yer temin edememeleri nedeniyle böyle bir yönteme başvurduklarını söyledi. Eskişehir'in misyonunu, vizyonunu, birikimini tekrar harekete geçireceklerini söyleyen Sakallı, 'Eskişehir ödevimi yapıyorum. Bunun için hazırlanıyorum. Kültürde, sanatta, sporda, bilimde, akademide, sanayide, ticarette, ekonomide bunu başaracağız' dedi.



***

VATANDAŞ
UYARACAK
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Orhangazi Mahallesinde bulunan Terrace Park ve Akarbaşı Mahallesinde bulunan Esen Sitesi'nde vatandaşlarla buluştu. Ekonomik krizden ve hayat pahalılığının vatandaşın belini büktüğünden bahseden Başkan Kurt, 'Evleri ziyaret ediyorum. Sokak sokak, mahalle mahalle gezerek esnafla vatandaşla bir araya geliyorum. Fabrikalarda işçilerle buluşuyorum. Gittiğim her yerde aynı şeyden şikayetçi. Ekonomik kriz. İnsanların aldığı maaşlar geçinmelerine yetmiyor. Tüm bunların sorumlusu da iktidarın yanlış ekonomi politikası' dedi. Kurt, uzmanların seçimlerden sonra ekonominin daha da bozulacağını söylediğini anlattı. Yerel seçimlerin iktidar partisi için uyarı niteliğinde olduğunun ifade eden Başkan Kurt, sandık başına giden seçmenleri bunları düşünerek oy kullanmaya çağırdı.



***

FİKİR ALDI
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, gerçekleştirdiği esnaf ziyaretlerine Esentepe Mahallesi'nde devam etti. Bakkallardan beyaz eşyacılara, camcılardan ayakkabı tamircilerine kadar mahalledeki dükkanları ziyaret eden Başkan Ataç, 'Vatandaşlarımızın nabzını tutabilmek adına en iyi mercilerin başında esnafımız geliyor. Onlarla sohbet ederken şehir meseleleri hakkında da fikirlerini alıyor, görüş alışverişinde bulunuyoruz. Esnafımızın fikirleri benim için çok değerli' diye konuştu.



***

HEP BİRLİKTEYİZ
Cumhur İttifakı'nın Mihalıççık Adayı MHP'li Ali Yörük, MHP Mihalıççık İlçe Başkanı Gürol Görür ve beraberindeki heyet Kavak Krom ve Adularya madenlerini ziyaret etti. Malıç'ta hep birlikte olduklarını söyleyen Yörük, 'Sorunları ve çözüm yollarını biliyoruz. Emekçi kardeşlerimize projelerimizi anlattık. Bizlere destek veren tüm emekçilerimize, maden yöneticilerimize canı yürekten teşekkür ediyorum. Biz hep birlikte Mihalıççıklıyız. İnşallah 31 Mart'tan sonra daha güzel günler, daha güzel bir Malıç bizleri bekliyor olacak' dedi.



***

DESTEĞE GİTTİLER
İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, İYİ Parti İl Başkanı Ramis Tunca ve İl Yönetim Kurulu üyeleri ile Mihalıççık Belediye Başkan Adayı Serdar Ulucan'a destek olmak amacıyla Mihalıççık'ta bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. İlçe sakinleriyle dükkanlarında ve Pazar yerinde bir araya gelen İYİ Parti heyeti, vatandaşların 31 Mart Yerel Seçimlerinden beklentilerini dinledi. Seçimlerde iddialı olduklarını söyleyen İYİ Partililer, vatandaştan oy istedi.



***

UNUTULMAYAN AFİŞLER



***



BİR ADAY!

AK PARTİ GÜNYÜZÜ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI
MENDERES DURGUT
MEMLEKET: GÜNYÜZÜ
MESLEK: ESNAF
YAŞ: 49

***


BİR VAAT!
BURHAN SAKALLI:
Öğrenci kartı hayata geçireceğiz. Bu kart tramvayda da otobüste de su yükletirken de yemek yerken de kullanılacak. Amacımız gençlerin hayatını kolaylaştırmak.

***


BİR TWEET!
Çiftçiye hayal satarak değil, üreticimize dokunan fayda sağlayan projeler bu ülkeyi kalkındırır. Eskişehir'de Kırsal Kalkınma Projesiyle yine örnek bir başarılı proje Türkiye'nin her şehrine birer Yılmaz Büyükerşen lazım, şahlanır bu ülke!!
(ALPTEKİN ÖZÜBEK)
Editör: TE Bilisim