BURHAN SAKALLI
ODUNPAZARI'NDA
AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında şehrin farklı bölgelerini gezmeye devam ediyor. Son olarak Tarihi Odunpazarı Bölgesi'ndeki esnafla ve vatandaşlarla sohbet eden Sakallı, turistlerin de Eskişehir hakkında görüşlerini aldı. Vatandaşlara kırmızı karanfil dağıtan Sakallı, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 'Bugün güneşli bir bahar gününde Tarihi Odunpazarı evleri bölgesini gezdim. Esnaflarımızı ziyaret ettim, sorunlarını dinledim. Yerli ve yabancı turistler ile vatandaşlarımıza karanfil dağıttım.' Turistlerle de fotoğraflarını paylaşan Sakallı, 'Şehrimize, Tayland'dan gelen gençler ile bir araya geldim. Tarihi Odunpazarı Bölgesi, belediye başkanlığımız döneminde şehrimize kazandırdığımız en önemli projelerden biri... 1 Nisan'dan sonra da yapacağımız işler ile şehrimize gelen yerli ve yabancı turist sayısını arttıracağız...' notunu düştü. Daha sonra NTV yayınına da katılan Sakallı, 'Tarihi Odunpazarı bölgesinde vatandaşlarımız, esnaflarımız ve yerli-yabancı turistler ile görüştüm. Ardından NTV canlı yayınına katılarak Eskişehir'imiz için yapacaklarımızı anlatım...' dedi.



***
COŞKULU AÇILIŞ
Cumhur İttifakı MHP Çifteler Belediye Başkan Adayı MHP'li Kadir Bıyık Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa MHP Milletvekili Metin Nurullah Sazak, AKP İl Başkan Vekili Ergin Gül, Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargun, Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, Çifteler Belediye Başkanı Metin Özen, Cumhur İttifakı Mahmudiye Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, Ülkü Ocakları İl Başkanı Yasin Yumrukaya, İlçe Ocak Başkanları, MHP ve AKP İl-İlçe Teşkilatları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta konuşan Bıyık; 'İttifak kararlarının ruhuna sadık ve yakışır bir şekilde seçim çalışmalarımızı gece gündüz sürdürmekteyiz. Yaptığımız tüm çalışmalar, hazırladığımız tüm projeler Çifteler ve Çiftelerli hemşehrilerimizin hak ettiği sosyal ve üretken belediyecilik hizmetlerinden faydalanmalarını en iyi şekilde sağlamaktır' dedi


***
TEK YOL UZLAŞI
Demokrat Parti (DP) heyeti seçim çalışmaları kapsamında Eskişehir Ticaret Odası'nı (ETO) ziyaret etti. Genel Başkan Yardımcısı Fevzi Yalçın, İl Başkanı Hüseyin Özcan, Odunpazarı İlçe Başkanı Ertuğrul Balkan, Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Serdar Demirhan ve Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Şükrü Ketenci'den oluşan DP heyetine ETO Başkanı Metin Güler ve Yönetim Kurulu Üyeleri ev sahipliği yaptı. DP Genel Başkan Yardımcısı Fevzi Yalçın, ülkedeki siyasi ve ekonomik koşulların Eskişehirli ticaret ve sanayi kuruluşlarını da olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Demirhan, 'Ülke siyasetinde de, yerelde de bir diyalog ve uzlaşı zemininin tesis edilmesi, sorunların daha kronik hale gelmeden çözümü için tek yoldur' dedi. ETO Başkanı Metin Güler ise, kent dinamiklerinin Eskişehir'e yeni bir gelecek tanımlama konusunda ortak bir irade geliştirmesi gerektiğini, geleceğe yönelik uzun vadeli plan ve stratejilerle Eskişehir'in ülke sıralamasında çok daha yukarılara tırmanabileceğinin altını çizdi.



***

ALPU'YA SEÇİM OFİSİ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alpu Belediye Başkan Adayı Gürbüz Güler'in, Seçim İletişim Ofisi bugün saat 14.00'te açılıyor. Açılışa tüm Eskişehirlileri davet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: 'Birlikte kazanalım Alpu! 3 Mart Pazar saat 14.00'de Alpu'da gerçekleştireceğimiz Seçim İletişim Merkezi açılışına tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz. Türkiye'nin Eskişehir'i Var. Mutlu, Gururlu, Huzurlu!' dedi.



***
TALEPLERİ DİNLEDİ
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Erenköy Mahallesini ziyaret etti. Esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Kurt, kahveleri de gezdi. Mehmetçik Vakfı ve şehit yakınları için gerçekleştirilen bir kermese de katılan Başkan Kurt, vatandaşların istek ve şikayetlerini de dinledi. Vatandaşlarla sohbet eden Başkan Kurt, AK Parti'nin Erenköy Mahallesinde bulunan seçim bürosunu da ziyaret etti. Büroda bulunan görevlilerle konuşan Başkan Kurt, iyi çalışmalar diledi.



***
BİR ADAY!
BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ (BBP) MAHMUDİYE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI
HATİCE ÇELİK İLKSÖZEN
MEMLEKET: MAHMUDİYE
MESLEK: PSİKOLOG
YAŞ: 45



***

BİR VAAT!
ODUNPAZARI BELEDİYE BAŞKANI KAZIM KURT:
Bölgemizin şehrimizin değerlerini Odunpazarı El Sanatları Lisesi ile geleceğe taşıyacağız. Festivallerle taçlandırdığımız yegane değerlerimize yepyeni ufuklar açacağız. Başta Lületaşı, Cam, Ahşap ve Seramik olmak üzere el sanatlarımıza vizyon kazandıracak, yepyeni ustalar yetişmesinin önünü açacağız.



***

BİR YORUM!
Kuyruk dediğin böyle olmalı. Sanata koşmalı. (NURSELİN KARALOĞLU)




Editör: TE Bilisim