Faaliyet raporunun görüşülmesi esnasında meclise Aydın Ünlüce başkanlık yaptı. İlk olarak meclis çoğunluğuna sahip olan CHP gurubu adına söz alan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 'Stratejik şekilde Eskişehir'in temel ihtiyaçlarını gözeterek bir plan hazırlanmış. 5 yıllık süreç 31 Mart'ta hemşehrilerimiz tarafından aklandı. Bunun için Başkanımız Yılmaz Büyükerşen'e teşekkür ederim. Kaliteli hizmetlerle özgün belediye olma anlayışını sürdürmüştür. Modern ve çevreci otoparklar hizmete sunuldu. Kent meydanı hizmete açıldı. Beton yol uygulaması başlatıldı. Kırsala yönelik pek çok proje gerçekleştirildi. Şehrin daha yeşil olması için çalışmalar yapılmıştır' dedi.
TAM YETKİLİ
Kurt'un konuşmasının ardından AK Parti Grubu adına konuşan Murat Özcan, '5'inci kez seçilme başarısı gösteren Yılmaz Büyükerşen'i tebrik ederim. Sayın Büyükerşen tam yetkili olarak belediye başkanı seçilmiştir. Eleştirel üslupla konuşma hakkımız kalmamıştır. Bunu 2019 yılına saklıyoruz. Ancak, Eskişehir'imizi bekleyen ciddi sorunlar vardır. Eskişehir'deki sorunlara ilişkin bizim de görüşlerimiz alınırsa şeref ve onurla bu görevlerde oluruz. İmar problemlerimiz var. Bu imar sorunun çözülmesi için ada bazında imar açılmalıdır. Bu konuda sayın başkana destek vereceğiz. Çevreyollarımızda alışveriş yapılacak yerler yoktur. Trafik sorunu söz konusudur. Bu konuda yapılacak çalışmada biz de varız. Kaçak kesim söz konusudur. Küçük ilçelere yapılacak tesislerle hayvancılığı ve ilçelerimizi kalkındıracaktır. Ciddi bir öğrenci nüfusu var. Üretime dayalı alanlarda göremiyoruz. Sanat ve zanaat alanında öğrencilerimize yönelik çalışmalarda biz de yer almak istiyoruz. Bilgi ve beceri, tecrübe ve bütçenin birleşmesiyle güzel işler yapılacağı kanaatindeyim' ifadelerini kullandı.
HASRET KALDIK
Sözlerine Özcan'a teşekkür ederek başlayan Başkan Büyükerşen, '5 yıldır hasret olduğumuz konuşma anlayışı. Örnek teşkil edecek konuşmadır. Sorunlar var. Nüfus büyüyorsa sorunlar da vardır. Kaynak meselesi sorunu vardır. Türkiye olarak ekonomik krizden geçiyoruz. Bu kriz inşallah çeker gider. Yeni kaynakların verimli kullanılmasıyla bu sorunlar aşılır. Ortak çözümler ortak projeler bu şehir için kazanç olur. Bugüne kadar hep bunu bekledik. Önceden AKP il başkanını ziyaret ederek partili arkadaşlarla konuşun onlar bu projeleri meclise getirsin demiştim. Ama maalesef uygulama olmadı' dedi. Trafik sorunu eleştirilerine de yanıt veren Başkan Büyükerşen, 'Eskişehir'de çevre yolu yok. Projelerde var. Halihazırda çevreyolu olarak bildiğimiz yol şehri ortadan bölen il yoludur. Güney ve Kuzey çevreyolu yapılırsa trafik sorununa da büyük çözüm getirecektir. Mezbaha ile ilgili sorun ise, mezbaha konusunu üstlenmeliyiz ancak mezbaha kuracağımız anlamına gelmez. Beylikova et kombina tesisi canlandırılmalı' diye konuştu. Konuşmaların ardından 2018 yılı faaliyet raporu oybirliğiyle kabul edildi. HM
Editör: TE Bilisim