Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın Muttalip Mahallesindeki seçim iletişim merkezinin açılışı Eskişehirliler yoğun ilgisi ile gerçekleştirildi. Açılış törenine Başkan Ataç'ın yanı sıra CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç, Eskişehir geçmiş dönem milletvekili Zeki Ünal ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

ALKIŞLAR SİZE
Açılış programında Muttaliplilere hitap eden Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, sahneye tezahüratlar eşliğinde çıktı. Konuşmasına başlayan Başkan Ataç, 'En büyük başkan bizim başkan' sloganları üzerine ise 'Büyük olan sizlersiniz, biz sadece başkanlık yapıyoruz o kadar. Bizleri buraya getiren sizlersiniz, sizin destekleriniz olmasa biz de burada olmazdık. En büyük alkışı sizler hak ediyorsunuz' dedi.

ÖZENİLEN ŞEHİR
Konuşmasının devamında Tepebaşı Belediye Başkanı olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Başkan Ataç, 'Biliyorsunuz, 1999'da Yılmaz Hoca ile birlikte bu sevda ile yola çıktık ve bugünlere kadar geldik. Bakın, 20 yılda bir şehrin bu kadar gelişmesi mümkün değildi, bunu sizler başardınız. Sizler istediniz, biz de yaptık. Eskişehir'imiz bugün tüm Türkiye'nin özendiği bir şehir haline geldi, insanlar akın akın kentimize geliyor. Biz Eskişehir'de, Türkiye'nin çektiği sıkıntıları çekmiyoruz. Şurada farklı görüşten insanlarımız var ama şehrin sevdası için beraberler' diye konuştu.

DESTEKLEYECEĞİZ
Başkan Ataç ayrıca kırsal mahallelere yaptığı hizmetlere de değinerek, 'Köylerin mahalle olmasının ardından bölgemizdeki 3 belde belediyesi kapatıldı. Bir tanesi de Muttalip Belediyesi idi. O yıllardan beri biz de karşılık olarak bu noktaları baş tacı yaptık. Eski belediye binası hala açık, hizmetlerimizi bu binalardan veriyoruz. Köyler mahalle oldu, 45 mahalle bize bağlandı. Her zaman sizlerin tarımınızı, hayvancılığınızı destekledik. 3 sene önce Muttalip'te çoban festivali düzenlemeye başladık. Yurt genelinden büyük üreticiler katıldı, hayvancılığın tüm paydaşları burada buluştu. Bir konsey kuruldu, Ulusal Küçükbaş Konseyi. Sorunlarımızı paylaşalım, çözüm üretelim ve çözelim. Bizim sayemizde üreticiler, akademisyenler ile bir araya geldi. Türkiye'nin et sorununun küçükbaş ile çözüleceği söyleniyor. Bunun için üreticimizi desteklemeye devam edeceğiz' diye konuştu.

HİZMETE OY VERİN
Daha sonra kürsüye gelen CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar ise 'Sizler bu seçimde hükümet ve iktidarı uyaracak olursanız, parlamenter demokratik sisteme dönüşün yolunu açabilirsiniz' dedi. CHP geçmiş dönem Eskişehir Milletvekili Zeki Ünal ise konuşmasında, '1991 seçimlerinde milletvekili seçildiğimde, Muttaliplilerin partiye değil hizmete oy verdiklerini biliyorum. İşte, Ahmet Başkan da öyle bir isim. Sizler sorumlu, bilinçli ve vefalı insanlarsınız. Sizler, Türkiye ve Eskişehir adına gereken ne ise onu yapacaksınız' dedi. CHP Milletvekili Jale Nur Süllü de 'Siz bugüne kadar ne hizmet aldıysanız yerel yönetimlerden aldınız. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Tepebaşı Belediye Başkanımız belediyeniz elinizden alındıktan sonra size sahip çıktı. Kırsala hizmet edenler burada' diye konuştu.

TARIM CAN ÇEKİŞİYOR
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise, 'Köylerin mahalle olmasının ardından Çiftçi Destek Merkezi'ni kurdum ve projeler üretmeye başladım. Ancak bu projeler için mecliste çoğunluğu sağlamam lazım. Bu projeler kapsamında ekilmeyen tarlaları belediye olarak ekilebilir hale getirmeye çalışacağım. Köylülerimiz ile birlikte kooperatifler kuracağım. Köylümüzün cebinde para yok çünkü bu iktidar yanlış politikalarla tarımı can çekişir hale getirdi' ifadelerini kullandı.

SORUNU ÇÖZELİM
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da konuşmasında, 'Muttalipliler şunu iyi bilmeli; geçen hafta Eskişehir dahil 23 ilde, patates üretmeyi yasakladılar. Böyle bir hükümet tarafından yönetiliyoruz. Bir tarafta üretelim, bir tarafta tüketelim diyen bir mantık var. İsrail'den tohum alırsan sana teşvik var. Bunu nasıl çözeceksek çözelim, 31 Mart'ta gönderelim' dedi. Konuşmaların ardından partililer, vatandaşlar ile birlikte seçim iletişim merkezinin açılışını gerçekleştirdi. HM
Editör: TE Bilisim