Beşiktaş maçının hazırlıklarını sürdüren Eskişehirspor dün Besyo sahasında çalıştı. Antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sağlam 'Tarsus İdman Yurdu maçı bizim için moral açısından iyi geçti. Önümüzde Beşiktaş karşılaşması var. İyi bir skorla maçtan ayrılarak yükselişe geçmek istiyoruz' dedi.

YENİ RAKİBİ BEKLİYORUZ

Tarsus ile oynanan kupa maçını değerlendiren Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam 'Olayı ciddiye almadığınız zaman, ekibi ciddiye almadığınız zaman, konsantrasyon eksikliği yaşadığınız zaman işte 3.lig takımı geliyor süper lig takımını eleyebiliyor. Biz bu endişelerimizi oyuncularımızla paylaştık, oyuncularımızı uyardık. Sağ olsun onlar da bu konuda sorumluluk aldılar. Olayı ciddiye aldılar. Tabi ligde bugüne kadar çok fazla oynatamadığımız 5-6 oyuncuyu da bu maçta oynatma fırsatı bulduk. Kimilerinden memnunuz, kimilerinden hala memnun değiliz. Daha fazla çalışması gereken oyuncularımız da var. Bazı oyuncularımızın güzel bir karşılaşma çıkarmaları bizi mutlu etti. Oyun çok iyi olmasa da alınan sonuç, bizim hem Gençlerbirliği maçındaki moral bozukluğumuzu üzerimizden atmamıza, hem de Beşiktaş maçı öncesinde ekstra motivasyon sağlaması açısından güzel bir karşılaşma oldu. Şimdi gruplara kalmak için yeni rakibimizi bekliyoruz' dedi.

BUGÜN YOLA ÇIKIYORLAR
Kırmızı Şimşekler Cumartesi günü deplasmanda oynayacağı Beşiktaş karşılaşmasının hazırlıklarını bugün sabah saatlerinde yapacağı antrenmanla tamamlayacak. Şimşekler yapılacak olan çalışmanın ardından bugün takım otobüsüyle saat 15.30'da tesislerden hareket ederek yola çıkacak. Es Es, Bursa üzerinden deniz yoluyla İstanbul'a geçecek ve konaklayacağı otelde kampa girerek maç saatini beklemeye başlayacak.
KENDİMİZE YAKIŞANI YAPACAĞIZ
Beşiktaş maçının zorlu geçeceğini belirten Sağlam 'Ligde önemli bir rakiple karşılaşacağız. Tek dileğim cumartesi günü akşamı için hava ve saha şartlarının güzel, futbol oynamaya ve iki takımın da istediklerini sahaya yansıtmaya uygun olması. Biz kendimize yakışan mücadeleyi ortaya koyacağız. Gençlerbirliği maçındaki mücadelenin biraz daha üzerine çıkıp oyun kalitesi anlamında daha güzel şeyler yapabilirsek ben Beşiktaş deplasmanından güzel bir sonuçla ayrılacağımıza inanıyorum. Kaldı ki iyi bir sonuca ihtiyacımız da var. Çünkü milli takım arasına gireceğiz. Bayram öncesinde taraftarlarımızı mutlu etmek, onları gelecek adına umutlandırmak için bu karşılaşmayı ve sonrasındaki Rizespor karşılaşmasını iyi geçmemiz gerekiyor. Tabi herkes işin bilincinde. O yüzden şuan genel anlamda durumumuz da iyi. Lawal, Causic ve Özgür'ün durumları iyi. Yani yarın maçtan önceki son antrenmanımızı sadece Akaminko ve Aytaç dışında tam takım olarak çıkacağız inşallah' dedi.
DIEGO TAM HAZIR DEĞİL
Uzun süredir sakatlığı bulunan ve Tarsus İdman Yurdu karşılaşmasında oyuna sonradan girerek şık bir golle sahalara dönen Brezilyalı futbolcu için konuşan Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam 'Tarsus maçında Diego'yu oyuna almak ve rahat bir ortamda motivasyon açısından bir sıkıntı yaşamaması için uygun ortamı bekledik. Güzel de bir maç oldu onun adına. Ama şuanda Beşiktaş maçıyla alakalı, sonradan olur mu bilmiyorum ama oyuna başlaması için fiziksel anlamda çok hazır olduğunu söyleyemeyiz. Ama şuanda iyi durumda. Bizim temennimiz Beşiktaş maçı ve Rize maçından sonra yüzde yüz olarak hazır olmasını bekliyoruz' diye konuştu. (S.S.)

Editör: TE Bilisim