Aşağısöğütönü Mahallesinde bulunan Yaşam Köyü'ndeki Alzheimer Konukevi yatılı 102, gündüz bakımlı 30 ve Alzheimer Derneği'nde de yatılı 40 olmak üzere toplam 172 hasta kapasitesi ile hizmet sunuyor. Merkeze başvuran hastaların kabulü danışman psikiyatrist hekim tarafından gerçekleştiriliyor ve tedavi programları belirleniyor.
TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLSUN
Alzheimer Konukevi hakkında bir değerlendirmede bulunan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da projenin Türkiye'ye örnek olmasını temenni ederek, 'Özellikleri ile Türkiye'de tek konumda. Tüm bunların üzerine Yaşam Köyü'ne eklediğimiz Akıllı Şehir Projesi ile de dünyada tek konumda olan bir proje oldu. Belediye başkanlığımın yanı sıra hekimlik duygum her zaman ön plandadır. Vatandaşlarımızın mutlu olmaları bizim için de mutluluk kaynağı oluyor. Orada görev yapan profesyonel kadro ile hastalarımızın ailelerinin gözü arkada kalmıyor. Mütevazı rakamlar ile de hastaların bakımı sağlanmış oluyor. Bu projenin gerçekten bu kadar büyüyerek, bu denli önemli noktalara ulaşabileceğini tahmin edemezdik. Eskişehirli hayırseverlerin de desteği ile bugünlere ulaştık. Diliyorum ki bu güzel çalışma, Türkiye'ye örnek olsun' diye konuştu.
BAĞIŞ YAPABİLİRSİNİZ
Sağlık İşleri Müdürlüğü yetkilileri, Alzheimer ve Yaşlılar Konukevine nakdi bağış yapmak isteyen vatandaşların, Vakıfbank Eskişehir Şubesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Alzheimer Merkezi Bağış hesabına; TR28 0001 5001 5800 7300 8781 65 IBAN numarası ile bağışta bulunabileceklerini belirtti. Yetkililer nakdi bağış yapmak isteyen vatandaşların ise 0 (222) 211 40 00 numaralı telefondan 1402 dahili numarayı tuşlayarak veya 0 (530) 604 94 35'i arayarak bilgi alabileceklerini bildirdi. HM
Editör: TE Bilisim