HÜCRE EVİ BASILDI
Eskişehir ve Adana Emniyet Müdürlüğü ekiplerince bombalı terör saldırısı düzenleyen Fırat Şeran ve Ozan Sökmen isimli teröristlerin Büyükdere Mahallesi Mehmet Osman Sokakta kaldığı hücre evine operasyon düzenlendi. Evin etrafını saran ekipler teröristlere teslim ol çağrılarında bulundu.

2 POLİS TEDAVİDE
Çağrılara uymayan teröristlerin polise ateş açması nedeniyle çatışma çıktı. Operasyonda 2 terörist ölü olarak ele geçirildi. Özel harekat polislerinden 2'si ise hafif şekilde yaralandı. Yaralı polisler ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde götürülürken son durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

İLK AÇIKLAMA SOYLU'DAN
TBMM Tören Salonu'nda düzenlenen yasama yılı açılış resepsiyonunda düzenlenen operasyonla ilgili gazetecilere ilk açıklamayı yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adana'daki saldırıyı düzenleyen teröristlerden ikisinin, Eskişehir'deki bir hücre evinde etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

TESLİM OLUN ÇAĞRISI
Bakan Soylu, 'Arkadaşlarımız, Eskişehir'de bir hücre evini tespit ettiler. Teslim olun çağrısı yaptılar. Karşı ateş açılması sonucu bir polis memurumuz parmağından, bir polis memurumuz da boğazından hafif şekilde yaralandı. Ağır bir durum söz konusu değil. Teröristlerin ikisi de ölü ele geçirildi' dedi.

VALİ ZİYARET ETTİ
Yaralanan 2 polis memurunu ziyaret eden Vali Özdemir Çakacak, 'Adana'da geçtiğimiz hafta içerisinde polis servisine bombalı saldırı düzenleyen teröristlerden ikisi silahlı çatışma sonrasında etkisiz hale getirildi. İki arkadaşımız yaralandı. Onları ziyarete geldik. Durumları iyi. Ağır değiller' dedi. Vali Çakacak'a İl Emniyet Müdür Engin Dinç de eşlik etti. Olay yerinde geniş güvenlik önlemleri altında bomba arama köpeğiyle aramalar ve incelemeler yapıldı


5 KİŞİ YARALANMIŞTI
25 Eylül Çarşamba günü Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde özel harekat polislerini taşıyan servis aracına bombalı saldırı düzenlenmişti. Saldırıda 1'i polis diğerleri çevredeki vatandaşlardan olmak üzere 5 kişi yaralanmıştı.
Editör: TE Bilisim