İlk devre öndeydik
Millilerimiz maça iyi başlayarak, ilk golü atan taraf oldu. İlk atakta Selkaspor'un kaptanı Alp Eren Pektaş skoru 1-0 yaptı. Temsilcimiz peş peşe yediği gollerle 2-1 geriye düşse de Can skoru eşitledi. Hücumda çok basit hatalar nedeniyle skor bulamayan Milliler kalesinde art arda yediği gollerle 7-3 geriye düştü. Türkiye mola aldıktan sonra goller bularak skoru 8-6'ya getirdi. Milliler Mehmet ve Ömer Ozan'ın golleriyle farkı eritti ve skor 10-10 oldu. Millilerimiz 27'nci dakikada ise Doruk'un golle 11-10 öne geçti. Ay-Yıldızlılar ilk yarıyı 13-11 önde noktaladı.

Yunus kalede devleşti
Ay-Yıldızlılar ikinci yarıya da iyi başlayan taraf olmayı başardı. Alp Eren ve Doruk hücumda sayılar bularak skoru 16-14'e getirdi. Başarılı kaleci Yunus Özmusul kalesinde devleşirken Türkiye Görkem ile hücumda şahlandı. İkinci devre 13'üncü dakikada Milliler skoru 19-15 yaptı. Ancak millilerimiz ilerleyen dakikalarda Makedonya'nın sayılarına engel olmadı ve 21'inci dakikada 21-22 geriye düştü.

Hakemlere tepki vardı
Maçın son dakikalarında üstünlüğü bir türlü eline alamayan Türkiye son topa kaldı. Kale önünde yaşanan pozisyonda Rus hakemlerden biri 7 metre verirken, diğeri serbest atış verdi. Kullanılan serbest atış başarısız olunca maçı 26-25 kaybettik. Maç sonu hakem ikilisine büyük tepki vardı.

İşi zora soktuk
Hentbol A Milli Takımı gruptan çıkma işini zora soktu. Ay-Yıldızlılar dünkü mağlubiyetle 4 puanda karlırken, İzlanda'nın 5, Kuzey Makedonya'nın ise 7 puanı bulunuyor. Milliler Gruptan çıkmak için İzlanda'yı deplasmanda yenip, Makedonya'nın Yunanistan'ı mağlup etmesini bekleyecek. Senaryo gerçekleşirse Milliler en iyi 3'üncüle kontenjanından şampiyonaya katılmaya hak kazanacak.
Editör: TE Bilisim