Önemli başarıları var
İzlediği filmlerden etkilenerek altı yaşında spora başlayan İranlı KeivanMardani, uzun yıllar dövüş sanatları ile uğraştı. Daha sonra MuayThai'nin anavatanı olan Tayland'a giderek 6 yıl burada kalan Keivan, 3 kez dünya şampiyonu oldu. Orada yaptırdığı dövme yüzünden İran'a döndüğünde hakkında idam kararı verilen şampiyon, Türkiye'ye kaçarak Eskişehir'e geldi. Burada spora devam eden genç yetenek, Türk bayrağı altında dövüşmek ve ileride Türk vatandaşı olmak istediğini söyledi. Eskişehir'de düzenlenecek organizasyonda da yarışacak olan Keivan, antrenör Yüksel Çotuk ile birlikte çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

İdam cezasına çarptırıldı
Şampiyonluklarını ve aldığı idam cezasını anlatan Keivan, 'İranlıyım ama Türk vatandaşı olmayı istiyorum. 3 kere dünya şampiyonu oldum, 2 kez gümüş madalya aldım. Profesyonel turnuvalarda 35 maç yaptım. Burada da Yüksel hocanın yanına geldim. Hocam Türkiye'de bana çok yardım etti. İran'da idam cezası verdiler oradan kaçtım. Kimsem yok burada. Sadece Yüksel hoca yardım etti. İnşallah Türk vatandaşlığı alırım ve Türk bayraklı maç yaparım. Spora 6 yaşında başladım. Filmlerde izleyerek sevim bu sporu. 22 senedir bu sporu yapıyorum. Ben 6 sene Tayland'da kaldım. Büyük bir takımda, büyük maçlar yaptım' dedi.

Çotuk: Başarılı bir sporcu
Keivan Mardani'nin çok başarılı bir sporcu olduğunu söyleyen deneyimli antrenör Yüksel Çotuk, 'Keivan Eskişehir'e kaçarak geliyor. Kendisi İran'da idam cezası alıyor, fakat çok başarılı bir sporcu. Karakteri de çok güzel bir insan. Biz de Keivan'ı sahiplendik. Eğer mümkün olursa da ilerde kendisini Türk vatandaşlığına geçirmeyi düşünüyoruz. Orada idam cezası aldıktan sonra pek çok yeri gezdi ve gördü. Eskişehir'de kalmayı tercih etti. Bundan sonra da inşallah Eskişehir'de bizim yanımızda yer alacak. Bu turnuvada da 60 kiloda dövüşecek' şeklinde konuştu. (İHA)
Editör: TE Bilisim