Yemekte konuşan Çağdaş Gazeteciler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Can Hacıoğlu, gazetecilerin haklarının her geçen gün kırpıldığını belirterek, bu nedenle dernek olarak Çalışan Gazeteciler Günü'nü 10 yıldır kutlamadıklarını anlattı.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Türkiye'de gazetecilerin tutukluluk durumuna dikkat çekerek, bugünün çağdaş gazetecilik anlayışının hayata geçmesi için perspektif sunacağını umduğunu söyledi. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, gazetecilerin yıllar içinde haklarından yoksun bırakıldığını belirterek şu anda burada olabilmelerinin bir şans olduğunu söyledi.

34 TUTUKLU GAZETECİ VAR

Son olarak konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Türkiye'de basın özgürlüğünün kötü bir durumda olduğundan söz ederek, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'nden örnekler verdi. Büyükerşen, 'Bu örgüte göre Türkiye 180 ülke içinde 149'uncu sıradayız. Yine Gazetecileri Koruma Komitesi'ne göre dünyada en çok hapsedilen gazeteciler arasında ülkemiz 5. sırada. Hapishanelerde bugün itibariyle 34 gazetecimiz var. Ne yazık ki bu tablo Türkiye'nin basın özgürlüğü açısından ne kadar gerilerde olduğunu gösteriyor' dedi.(HM)

Editör: TE Bilisim