Taşbaşı Kültür Merkezinde gerçekleşen Kurultayın ilk bölümünde MMO Danışmanlar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hüsnü Arsev Eraslan, TAI TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş Milli Muharip Uçak Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Cavcar, TEI TUSAŞ Motor Sanayi A.Ş AIT&MRO Direktörü Murat İlker Çelik, MMO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Selçuk Soylu, ilk oturumda katılımcılara havacılık ve uzay sektörünün bugünü ve geleceği hakkında bilgi verdi.
20 YILDIR YAPILIYOR
Kurultay hakkında bilgi veren MMO Şube Başkanı Atilla Tomsuk, 'Bugün 10'uncusunu yaptığımız Ulusal Uçak Havacılık ve Uzay Mühendisliği Kurultayı Eskişehir'de gerçekleştiriyoruz. 20 yıldır yaptığımız bir kurultay. Daha önce 7 kere Eskişehir'de 2 kere Ankara'da yapılmıştı. Bu sonuncusunu yine ilimizde gerçekleştiriyoruz. Özellikle askeri ve sivil havacılık konusunda meslektaşlarımızın birbiriyle bilgi paylaşımı, milli uçak ve milli helikopter projelerini anlatmak için yapılan bir kurultay' diye konuştu.
UZUN SÜREÇ
Bu zamana kadar yapılan kurultaylardan olumlu sonuçlar aldıklarını dile getiren Tomsuk, '2001 yılında Eskişehir'de başladık. İnsansız Hava Araçları buralardan üretilerek yapıldı. Türkiye bu konuda diğer ülkelerden daha önde. Bu kurultaylar başlangıçlar oluyor. Ülkenin sanayisinin ve havacılığın geleceği konuşularak planlaması yapılıyor. Havacılık sektörü 5 yıllık planlarla olmaz. 30-40 yıllık bir süreç ister. Uzun süreçli bir sektör olduğu için kolay değil' dedi. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim