HEDEF ORTAK ZEMiN
ESO Binasında düzenlenen kokteylin ardından gecenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Eskişehir Tanıtım Grubu Platformu Başkanı Orhan Arat, gönüllü bir sivil toplum örgütü olduklarını vurgulayarak Eskişehir'in tanıtımına katkı sağlamaya çalıştıklarını aktardı. Eskişehir'e yeni bir gelecek tasarlamak için herkesin büyük çaba sarf ettiğini belirten Arat, 'Bugün burada ödül alacak olan ilimizde ve ülkemizde yüksek değerler ifade eden kurum ve şahsiyetlerin hafızalara kazınarak, yarattıkları değer ve hayatımıza olan katkıları için teşekkür edilmesidir. Diğer yandan şehir paydaşlarının kentin geleceğiyle ilgili pozitif motivasyon sağlamak doğru proje ve uygulamalarının desteklenmesi kişi ve kurumların yeni projeler için cesaretlendirilmesi, fikir alışverişi yapılması, ortak zeminlerin oluşturulmasında bir hedefimizdir' ifadelerini kullandı.

MiSYON iHRACAT

Eskişehirlilerin milli mücadeleye destek veren vatansever insanlar olduğunu söyleyen ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, 'Eskişehir'imiz cumhuriyetimizin ilk yıllarından itibaren güçlü sanayisiyle, genlerinde her zaman üretmek ideali bulunan bir kenttir. Yine aynı motivasyon ve azim ile şunu bilmekteyiz ki çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini, daha sonrada istikbal ve istiklallerini kaybetmeye mahkumdurlar. Eskişehir Sanayi Odası olarak misyonumuz, milli mücadelemiz, daha çok üretmek ve ürettiğimizi ihraç etmektir. İstihdam yaratmak, marka, inovasyon ve tasarım odaklı çalışmalar gerçekleştirmek nitelikli iş gücü imkanları sağlamak gelecek nesile bırakacağımız en değerli hazinemiz ve mirasımızdır' diye konuştu.

PARLAYAN YILDIZ

Yılın Bürokratı ödülünü alan Vali Özdemir Çakacak Eskişehir'in Anadolu'nun parlayan yıldızı olduğunu ifade ederek, 'Bizler Eskişehir'imizin yöneticileri olarak, sayın milletvekillerimizle, kamu kuruluşu niteliği taşıyan meslek odalarımızla, sivil toplum örgütlerimizle, yerel yönetimlerimizle kısacası şehrimizin tüm dinamikleriyle, Eskişehir'in bugün geldiği nokta iyi bir nokta ama biz bunu da yeterli görmüyoruz. Bu parlayan yıldız, ilerde daha da parlayacak ve Eskişehir'imiz raylı sistemlerden, havacılığa, imalat sanayiine açıkçası her sektörde adından övgü ile söz ettirecek bir şehir' dedi.

VAKFIN HAKKI

Ödüle layık görenlere teşekkür ederek sözlerine başlayan AK Parti Milletvekili Nabi Avcı, 'Bu ödülü herhalde 2013 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Eskişehir'i sadece Türk Dünyasında değil, tüm dünyada tanıtan Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ve onun devamı olan Türk Dünyası Vakfı'nın yaptığı çalışmalar nedeniyle sembolik olarak, şahsıma değil, ajansa ve vakfa verilmiş olarak kabul ediyorum. Şahsen ben değilsem bile ajans ve vakıf bu ödülü hak ediyor' ifadelerini kullandı.

BÜYÜK FARK

Gecenin Onur konuklarından İnan Kıraç, Eskişehir ile gurur duyduğunu belirterek, 'Eskişehir'le iftihar ediyorum. Çok şanslıyız iki kardeşte çünkü babamız Eskişehir'de aşağı yukarı 20 seneye yakın çalıştı. Gitmediği köy, gitmediği kasaba kalmamıştır. Kayınpederim Vehbi Koç, o da şansımıza Eskişehir'i çok seven biriydi. Çok enteresandır Vehbi Bey İstanbul'a geçmeden önce fabrika kurduğu ilk yer Türkiye'de Ankara'dan sonra Eskişehir'dir. Eskişehir'e bir tutkusu vardı. O tutkusu devam etti. Bugün Arçelik rakamını duyunca mutlu oldum. Şu bir hakikat, kültür, sanat ve eğitim olmadığı takdirde insan seviyesini bir yere getirmeniz mümkün değil. Ama bugün Türkiye'de istediğiniz iddiaya girebilirim ki Eskişehir'in kültür, sanat ve eğitim seviyesi Türkiye ile kıyaslandığında farkı büyüktür. Türkiye sizi model almak mecburiyetindedir. Dolayısıyla sizler güzel bir modelsiniz. Onu muhafaza edin. Onunla bizlerde iftihar ediyoruz' dedi. Çocukluğunun Eskişehir'de geçtiğini anlatan Can Kıraç ise 'Eskişehirlilere hayranlığımı ifade ediyorum. Eskişehir benim yaşamımın başladığı 1931 yılından bu yana büyük bir aşama gösterdi. Dolayısıyla bütün Eskişehirlilere sevgimi sunuyorum' ifadelerini kullandı.


iŞTE ÖDÜL ALANLAR
Törende şu isimler ödül aldı: 'Vali Özdemir Çakacak, Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Güler, Eskişehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Zeydan, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Sarar Giyim San A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar, Arçelik, Kral Midas'ın Hazinesi (Film), Savaşçı (Dizi), ES TV, Anadolu Gazetesi, Gürel Aykal, Hüseyin Erbay, Tenör Doç. Dr. Ömer Türkmen, Prof. Dr. Ramazan Durmaz, TEGV İl Müdürü Serpil Öztürk, ETİ Arkeoloji Müzesi, Eskişehir Lüle Taşı Tanıtım gurubu Başkanı Behçet Aktaş, Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, Paralimpik Yüzme Dünya Şampiyonu Sümeyye Boyacı, AK Parti Milletvekili Nabi Avcı, AK Parti Milletvekili Harun Karacan, CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, MHP Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Polimeks Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, Somet Zihinsel Gelişim Derneği Kurucu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Metintaş, Avrupalı Eskişehirliler Dernek Başkanı Mehmet Eser, Unesco Sanatçısı Senan Eynullayev, Can Kıraç, İnan Kıraç.' HM



Ü
Editör: TE Bilisim