Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde (YKSM) Odunpazarı Belediyesi'ne kitaplarını armağan eden Ataol Behramoğlu'nun onuruna gerçekleşen sanat gecesine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, şair Ataol Behramoğlu, Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden akademisyenler, öğrenciler ile çok sayıda Eskişehirli sanatsever katıldı.
KURT'TAN PUŞKİN ŞİİRİ
Rusça şarkıların söylendiği gecede, Rus Şairler Simonov, Rojdestvenski, Puşkin, Şipaçov tarafından yazılan Behramoğlu tarafından da Türkçeye çevrilen şiirler okundu. Dans gösterisinin yapıldığı geceye soru ve cevaplarıyla izleyici de dahil oldu. Şiir aralarında Rus şairlerle anılarını, şiir ve edebiyat ile ilgili görüşlerini anlatan Behramoğlu, çocuklara şiir öğretilmesi gerektiğinin altını çizdi. Gecede sürpriz yapan Başkan Kurt, Puşkin tarafından kaleme alınan Behramoğlu tarafından çevirisi yapılan 'Seviyordum sizi' adlı şiiri okudu.
ÜLKE KURTULACAK
Odunpazarı Belediyesi'nin de iyi ki Ataol Behramoğlu Kitaplığını açtığını belirten Başkan Kurt, bu sayede Eskişehir'de böyle bir grubun olduğunu keşfettiklerini kaydetti. 'Özgürlük, bilim ve üniversite böyle olmalı. Bu çocukların Türkiye'yi kurtaracağına inanıyorum. Umudumu hiç kaybetmemiştim, ama bugün içimdeki umut daha da büyüdü' dedi.
MİRASA DOKUNMA FIRSATI
Başkan Kurt'tan sonra konuşma yapan isim gecenin yönetmeni Prof. Dr. Zinaida Sabitova oldu. Büyük bir zevkle, umutla ve sevgi ile bu geceye hazırlandıklarını söyleyen Sabitova, geceyi de umut, sevgi ve güvene ithaf ettiklerini kaydetti. Sabitova, 'Güven, sevgi ve umut bütün insanları, ulusları birleştiren duygulardır. Rus edebiyatından ve müziğinden eserler dinlediniz. Türk okullarına kapılarını Rus Edebiyatı dünyasına açtığı için Ataol Hocaya şükranlarımızı sunmak istedik' dedi. HM
Editör: TE Bilisim