Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Türkiye’de 2023 yılında evlenenlerin sayısı bir önceki yıla kıyasla düştü.  2023 yılında 565 bin 435 kişi evlenirken bu sayı 2022 yılında 575 bin 891 olarak açıklanmıştı. Aynı zamanda yine TÜİK verilerine göre evlenme yaşı da artarak erkeklerde 28,3 , kadınlarda 25,7 oldu. İşte vatandaşın konuya dair yorumu…

NASIL GEÇİNECEKLER?

ARZU GÖKÇE: Her şey ateş pahası oldu gençler evlense bile nasıl geçinecekler? O nedenle olumsuz bakıyorlar. İşleri yok, diplomaları var ama iş bulamıyorlar o nedenle hak da veriyorum evlenmek istememelerine.

UMUTSUZLAR

FATİH MADEN: Ekonomik sıkıntıları düşünüyorlar, iş bulamıyorlar, yarınlara inançları yok, umutsuzlar. Aile kurup çocukları olduğunda masrafları artacak. Bu nedenle olabilir.

GEÇİMİ DÜŞÜNÜYORLAR

ŞEVKET BALCIOĞLU: İş sahası daraldı, ekmek parası kazanmak zorlaştı. Bu nedenle geçimini düşünen gençler evlilikten kaçıyorlar. Evlense ne olacak? Boşanmaya varabilen geçim sıkıntısı yaşayacak. Hele çocuk da olursa daha zor, bu nedenle evlenmiyorlardır.

Eskişehir'de kaza yapan tır trafiği kapattı Eskişehir'de kaza yapan tır trafiği kapattı

KARNINI ZOR DOYURUYOR

NECDET ELMAS: Gençlerde para yok, ekonomik sıkıntı diz boyu. Adam karnını zor doyuruyor nasıl evlilik düşünsün? 17 bin lirayla evlilik olur mu?

GENÇLERE ÇOK ÜZÜLÜYORUM

NURTEN YALÇIN: Geçim şartları çok zor, evlilik masrafları çok fazla. Kolay değil. Benim kızım yeni evlendi ve çok zorlandık. Gençlerin en önemlisi iş kaygısı var üniversite mezunları boş geziyor. Anne babaya yük olmak istemiyor. Gençlere çok üzülüyorum.

Muhabir: Ali Çalık