Şehir içi ve şehir dışından ziyaretçilerinin olduğu kitaplık hakkında bilgi veren Emine Karabacak, 'Bize bunu kazandırdıkları için başkanımıza ve Ataol Hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Yaklaşık 7 bin tane kitap var Ataol Hoca tarafından buraya verilen' dedi.
PEK ÇOK ESER YER ALIYOR
Açılmadan önce Behramoğlu'nun kendi kitaplarını bizzat yerleştirdiğini ifade eden Karabacak, 'Dört tane odadan oluşuyor kütüphane. Aşağıda iki oda var. Bir oda Türk edebiyatı, diğeri dünya edebiyatı. Yukarı katta ise Rus edebiyatı, tarih, siyaset, felsefe bilim sanat şeklinde çok yönlü kitaplar mevcut. Çok fazla ilgi var. Şehir dışından üniversite öğrencileri turla geldiler. Gördüler kitapları. Şehrin içinden çok fazla ilgi var' diye konuştu.
TARİHİ KONAK İLGİ ÇEKİYOR
Kütüphane binasının da dikkat çektiğini söyleyen Karabacak, 'Öncelikle binanın önünde duruyor insanlar. Bina da tarihi bir konak. Önce fotoğraf çektiriyorlar. Sonra Ataol Behramoğlu kitaplığı olduğunu görünce ilgi daha da artıyor. Akdeniz Üniversitesi'nden bir hocamız geldi. Yıllardır arayıp bulamadığı bir kitap varmış. Burada buldu. Bu gibi güzel şeylerle de karşılaşıyoruz burada' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim