Yöresel yemek kültürü yozlaştı

Okunma: 82
Videoyu Aç Yöresel yemek kültürü yozlaştı
A
a

Anadolu Üniversitesi Gastronomi Bölümü Öğr. Gör. Osman Güldemir, geleneksel ve tanınmış tatların gelişigüzel ve her yerde yapılması Türk mutfağının yozlaşmasına sebep olduğunu söyledi.


Anadolu Üniversitesi Gastronomi Bölümü Öğr. Gör. Osman Güldemir, yemeklerin değiştirilmemesi gerektiğini, değiştirildiği takdirde farklı bir isimle sunulmasının daha yerinde olacağını belirtti. “Yemekler toplumun, coğrafyanın yeme içme kültürünü geliştirici çalışmalardır, ama sunulan yemeğin beklentileri karşılar bir yemek olması gerekir. Örneğin o yemeğe ‘hünkar beğendi’ denildiyse orda tavuk eti olmamalı ya da patlıcan çıkarılıp yerine patates konmamalı. O zaman başka bir isim altında sunulmalı” diyen Güldemir, bu gibi durumlarla sık karşılaşıldığını ve yemek kültürü içerisinde birçok yanlışın olduğunun söyledi. Yemek kültüründe yanlış bilinen faktörlerin, ortaya çıkan yozlaşmanın sebeplerinden biri olduğunu belirten Güldemir “Yöresel mutfak kültürüyle alakalı istesek de ayıklamayacağımız ciddi hatalar kitap olarak yayıncılıkta da var. Doğru bilinen yanlışlar oldukça fazla” dedi. İHA
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

alinti yazarlar ALINTI YAZARLAR
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

e-gazete E-GAZETE
sayfalar SAYFALAR
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Eskişehir ve Eskişehirspor haberleri için gerçek kaynağınız Son Haber Gazetesi