MEB tarafından 10 Şubat - 14 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen sınavın sonuçları, sınava giren tüm adaylar ve aileler tarafından merakla bekleniyordu.

Sınavın asıl amacı; müzik, sanat, zihinsel yetenek ve fen alanlarında öğrencilerin yeteneklerinin tespit edilerek yerleştirme yapılmasıdır. Sonuçların açıklanması öğrenciler için heyecanla bekleniyordu.

Sınav Sonuçları Ne Zaman ve Nasıl Sorgulanacak?

MEB tarafından belirlenen takvime göre, BİLSEM sınav sonuçları 18 Nisan 2024 (Bugün)Perşembe günü saat 09:00'da veli ve öğrencilerin erişimine açıklanacak Sonuçlar, MEB'in resmi web sitesi üzerinden sorgulanabilecek.

Sonuçları sorgulamak için adımlar şu şekildedir:

  1. MEB’in resmi internet sitesine gidin.
  2. Ana sayfada yer alan veya arama çubuğuna “BİLSEM sonuçları” yazarak ilgili linke tıklayın.
  3. Açılan sayfada, TC kimlik numaranız ve diğer gerekli bilgileri girerek sonuçlarınıza ulaşabilirsiniz.

İtiraz Süreci ve Kayıt İşlemleri

Sınav sonucuna itiraz etmek isteyen adaylar için itiraz süreci 22-26 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sınavı kazanan adaylar ise 31 Temmuz’da kayıt yaptırabilecekler.

BİLSEM Nedir?

Bilim ve Sanat Merkezleri, Türkiye'deki özel yetenekli öğrencilerin yeteneklerini keşfetmeleri ve bu alanlarda gelişmeleri için ek eğitim imkanı sunan kurumlardır. Örgün eğitimin yanında, öğrencilerin potansiyellerini ortaya çıkarmalarına ve ilgi duydukları alanlarda profesyonel gelişim sağlamalarına destek olmayı amaçlarlar. BİLSEM, öğrencilere okul saatleri dışında bilim ve sanat alanlarında eğitim alma imkanı sunarak, ülkemizdeki gençlerin yeteneklerini en üst seviyede kullanmalarına olanak tanır. Bu sayede öğrenciler, ilgi duydukları alanlarda uzmanlaşabilir ve gelecekte başarılı birer birey olarak yetişebilirler.

2024 BİLSEM sonucunuzu öğrenmek için tıklayın...

MEB gastronomik lezzetleri ödüllendirdi MEB gastronomik lezzetleri ödüllendirdi

Muhabir: Merthan Süalp