İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu, geçtiğimiz hafta Eskişehir parti teşkilatı ziyaret ederek önemli değerlendirmelerde bulundu. Kavuncu, Hatipoğlu'nun yerel seçimlerde ittifak konusundaki çıkışı ile ilgili, 'Eskişehir milletvekilimiz, kendileri kendi düşüncelerini açıkladılar. Orada net olan bir konu var, kararı verecek olan partimizin genel idare kuruludur' demişti.
Hatipoğlu: Benim derdim Eskişehir
Hatipoğlu, açıklamasında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in 5 dönemdir hizmet ettiğini, yaşı gereği artık aday olmamasını da söylemişti.
Nebi Hatipoğlu'nun açıklamasını eleştiren CHP Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü ile Utku Çakırözer, Büyükerşen'e destek çıktılar.
Büyükerşen ve Hatipoğlu arasında yaşanan gerilimle ilgili açıklama yapan CHP'li Vekiller Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü'ye cevap veren Hatipoğlu, 'Çok sevgili iki CHP Eskişehir milletvekilimiz açıklamaları ile Sayın Yılmaz Büyükerşen güzellemesi yapıp, şahsımı da eleştirmişler. Benim derdim o şahıs, bu parti ile değil. Benim tek derdim var Eskişehir! Hepiniz kentimizin geri gittiğini, eksiklerinin büyüdüğünü görüyorsunuz. Acilen yönetimde bir kan, vizyon değişikliği elzemdir! Son 10 yılda Bursa, Konya, Denizli, Kayseri nereye gitti biz hala yerimizde sayıyoruz. Partizanca açıklamalar yapmak yerine, herkesi düşünmeye davet ediyorum. Bunları dillendirmekte benim milletvekili olarak kentime karşı sorumluluğum. Yoksa bende herkesi övüp, alkışlayıp konfor alanımda keyif çatmayı biliyordum. Tekrarlıyorum Eskişehir bir dönem daha mevcut yönetimi kaldıramaz' dedi.
'HATİPOĞLU BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MI OLACAK?'
İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun bu açıklamasına kimileri 'AK Parti'ye mi göz kırpıyor?' kimileri ise 'Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday mı olmayı düşünüyor' diye yorum yaptılar.
AK PARTİ İLE İYİ PARTİ ARASINDA PAZARLIK MI YAPILDI?
Geçtiğimiz hafta içerisinde Eskişehir'e gelen İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu, İYİ Parti İl Başkanı Emine Edizgil'in AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan ile özel bir görüşme yaptıkları iddia ediliyor.
Bu özel görüşmede Kavuncu ve Edizgil, Reyhan'a '31 Mart 2024 de yapılacak yerel seçimlerde Nebi Hatipoğlu'nu Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapalım. Siz de destek verin. Meclis üyeleri de ortak olsun. Bir sizden bir bizden' demiş.
AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan ise şu yanıtı vermiş:
'Biz Burhan Sakallı'yı öneriyoruz. İki dönem Odunpazarı Belediye Başkanlığı yapmış belediyecilik konusunda tecrübesi var. Siz Burhan Sakallı'ya destek verin. Meclis üyelerini de ortak belirleyelim.'
ANLAŞMA SAĞLANAMAMIŞ
Görüşmede İYİ Parti Nebi Hatipoğlu'da AK Parti İl Başkanı Reyhan'da Sakallı'nın adaylığı konusunda direnince anlaşma sağlanamamış.
İYİ Parti İl Başkanı Emine Edizgil, 'Burhan Bey 2019 seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Seçilemedi. Seçim kaybetmiş bir ismi bir kez daha aday göstermek doğru olmaz' dediği iddia ediliyor.
Ancak kapı da tam olarak kapatılmamış.
Seçimlere 7 ay var.
Pazarlıklar sürer mi sürmez mi bilemem.
Kavuncu ve Reyhan, konuyu genel merkeze ileteceklerini ve son kararın genel merkez tarafından verileceğini söylemişler.
İYİ PARTİ İLE CHP ARASINDA İPLER KOPMUŞ
2019 yılında yapılan yerel seçimlerde İYİ Parti Büyükşehir ve Tepebaşı Belediye Başkanlıklarına aday çıkarmayarak CHP'ye destek verdi.
2024'de yapılacak yerel seçimlerde İYİ Parti bu kez CHP ile seçim ittifakı yapmayacak.
Her ne kadar MHP Genel Başkanı ve Cumhur İttifakının büyük ortağı Devlet Bahçeli'nin 'Ülke hayrına yerel iktidarda komşu olalım' çağrısına İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, 'Söz konusu tartışmaya ilişkin olarak partimizin görüşünü açıkça kamuoyuna iletiyor ve güzel ülkemizin temiz kalpli insanlarını, milliyetçilerini, vatanseverlerini, Türkiye sevdalılarını ülke ve millet hayrına İYİ Parti'de buluşmaya davet ediyoruz. 26 Ağustos ruhuyla rotamız net, pusulamız millet' diye cevap vermişse de kulislere sızan iddialara göre bazı illerde İYİ Parti AK Parti'nin belediye başkan adaylarına destekleyecek şeklinde.
* * *
Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu ve İYİ Parti İl Başkanı Emine Edizgil'in AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan ile yaptıkları görüşme doğru ise ben Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığında Nebi Hatipoğlu'nu daha şanslı görüyorum.
Çünkü Burhan Sakallı aday gösterilip seçimi kazanamamış bir isim.
Rahmetli Süleyman Demirel, 'Siyasette 24 saat bile çok uzun süre. İki gündüzün arasında bir gece var' diyerek bu süre içerisinde olmaz denilenin olacağına dikkat çekmişti.
O nedenle ben Sakallı'nın aday gösterilme şansını düşük görsem de eğer İYİ Parti ile AK Parti arasında 'yerel seçim ittifakı' anlaşması gerçekleşirse yapılacak görüşmelerde anlaşma sağlanabilirse olma şansı elbette var.
O zamanda İYİ Parti tabanı AK Parti'ye destek verir mi?
Daha önümüzde uzun bir süre var.
Bakalım Eskişehir'deki AK Parti-İYİ Parti arasında yapıldığı iddia edilen görüşme nasıl sonuçlanacak?
* * *

ESKİŞEHİRSPOR 'AS' AÜ SPOR KULÜBÜ 'ÜVEY' EVLAT MI?
Geçtiğimiz cumartesi günü Eskişehir'e gelen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, esnaf ziyaretleri, gençler ve sporcu buluşmalarının ardından Eskişehirspor Kulübü tesislerine giderek kulüp yöneticileri ile futbolcularla bir araya geldi.
Ziyarete AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan ile birlikte Eskişehir Milletvekilleri Fatih Dönmez, Ayşen Gürcan'da katıldı.
Bakan Bak, ziyarette yaptığı açıklamada,'Anadolu Efsanesinin tekrar ayağa kalkması lazım. Başkanımız da buradayken, vekillerimizle birlikte kulübümüzü ziyaret edelim dedik. Spor şehri olan Eskişehir'imizin takımı Eskişehirspor'un taleplerini dinleyelim dedik. Eskişehirspor'un eski mazisindeki günlere dönmesi için destek vereceğiz' ifadelerini kullandı.
* * *
Şimdi diyeceksiniz ki, 'Eee ne var bunda. Eskişehirspor Kulübünü ilk kez mi bakan ziyaret ediyor?'.
Evet Siyah-Kırmızılı Kulübü ilk kez bakan ziyarete gitmedi.
Geçmiş dönemlerde bakanlar kulübü ziyaret ettiler, onlarda destek sözü verdiler.
O dönemlerde Eskişehir'i profesyonel liglerde temsil eden bir tek Eskişehirspor Kulübü vardı.
Bugün ise Eskişehirspor BAL Liginde.
Tarihinde ilk kez Bölgesel Amatör Ligde mücadele edecek.
Hedef şampiyonluk ve tekrar profesyonel lige yükselmek.
Eskişehirliler olarak Siyah-Kırmızılı Kulübün yeniden profesyonel lige dönmesini elbette canı gönülden destekleyeceğiz.
Çünkü mazisi birçok başarılarla dolu bir kulüp.
Eskişehirspor, 1980'li yıllarda Türk futbolunun en başarılı takımlarından biri olarak anılmıştı. 1980'li yıllarda üç kez Türkiye Kupası'na, bir kez de Türkiye Lig 1. Lig şampiyonluğuna uzandı.
1968-1969, 1969-1970, 1971-1972 sezonlarında süper lig ikinciliği, 1970-71 sezonunda Türkiye Kupası şampiyonluğu, 1969-1970, 2013-2014 sezonlarında ikincilik yaşadı.
1971 sezonunda Cumhurbaşkanlığı, 1966, 1972, 1987 sezonlarında Başbakanlık kupasını kazandı.
Yanlış yönetimler nedeniyle üç sezonda üç kez üst üste küme düşerek bir rekor kırdı!
Eskişehirspor, sadece Eskişehirlilerin değil Türkiye'de birçok futbol severin gönlüne girdi.
Bugün içerisinde bulunduğu durum hepimizi üzüyor.
* * *
Bu sezon Siyah-Kırmızılı Kulüp Bölgesel Amatör Ligde mücadele edecek. Eskişehir'i profesyonel liglerde Anadolu Üniversitesi Futbol Kulübü temsil edecek.
Anadolu Üniversitesi futbol takımı 2023-2024 sezonunda tarihinde ilk kez 3. Ligde mücadele edecek.
Anadolu Üniversitesi de bu şehrin kulübü.
Elbette ki gönlümüzden Anadolu Üniversitesi futbol takımının bu sezon mücadele edeceği 3. Ligde şampiyon olması geçiyor.
Zor ama, geçen sezon başardıkları zoru bu sezonda başarabilirler.
Ancak Eskişehir'de herkes Eskişehirspor'a kilitlenmiş.
Anadolu Üniversitesi futbol takımı görmezlikten geliniyor.
Neden?
Anadolu Üniversitesi 'üvey evlat mı?'.
Bu şehri temsil etmiyor mu?
Spor Bakanı Eskişehir'e gelmişken Anadolu Üniversitesi Futbol Kulübünü de ziyaret edebilirdi.
Eskişehirspor'a verdiği 'destek' sözünü Mavi Şimşeklere de verebilirdi.
AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan ile AK Parti Milletvekillerine sesleniyorum.
Bu şehirde bu sezon profesyonel ligde mücadele edecek Anadolu Üniversitesi futbol takımının olduğunu göz ardı etmeyin.
Eskişehirspor'a vereceğiniz veya verdiğiniz destek kadar Anadolu Üniversitesi Kulübüne de verin.
Belki birileri, 'Arkasında koskoca Anadolu Üniversitesi var' diye düşünebilir.
Ancak yasa gereği belediyeler başta olmak üzere kamu kurumları kendi bütçelerinden profesyonel kulüplere maddi destekte bulunamazlar.
O nedenle Anadolu Üniversitesi'nin Anadolu Üniversitesi Futbol Kulübüne maddi destek vermesi mümkün değil.
Anadolu Üniversitesi Futbol Kulübünün yaşaması, bu sezon ilk kez mücadele edeceği üçüncü ligde başarılı olması için Eskişehirliler olarak sadece Siyah-Kırmızılı Kulübe değil mavi-şimşeklere de destek olmalıyız.
* * *