İddiaya göre;  daha önce Odunpazarı Nüfus Müdürlüğü’nde memur olan Ebru Fisun Şahin, yaklaşık 1 yıl önce oğlunun tedavisi için krediye ihtiyaç duyduğu sırada A.Y. ve D.K ile tanıştı. Kendilerini finansal danışman olarak tanıtan ikili, Şahin’e ihtiyaç duyduğu krediyi kısa sürede komisyon karşılığında sağladı.

İlişkilerinin ilerlemesi sonrası Şahin’den kendileri için kredi çekmesini isteyen A.Y. ve D.K., ayrıca Şahin’in bankacılık hesaplarına erişip farklı birkaç bankadan daha kredi çekti. Üzerinde toplamda 600 bin lira civarında kredi bulunan Şahin’in faiziyle birlikte 1 milyon lirayı geçen borcu nedeniyle evine icra geldi. 30 yıllık birikimini borçları yapılandırmak için kullanan Şahin, çalışamaz duruma gelerek memurluktan da erken emekli olmak zorunda kaldı.

BÜYÜK YIKIM YAŞADIM

Yaşadıklarını anlatan Şahin, “Ev huzurum kaçtı. Maddi manevi olarak büyük yıkıma uğradım. Ailem ALS hastası oldu üzüntüden. Yasal işleyiş çok uzadı. Ödemelerim kaldı ve evime icralar gelmeye başladı. Odunpazarı Nüfus Müdürlüğü’nde memurken artık bu olaylardan dolayı çalışamaz duruma geldim ve erken emekli olmak zorunda kaldım. Zararım 1 milyonu geçiyor” ifadelerini kullandı. Dolandırıcıların çok profesyonelce çalıştığını vurgulayan Şahin, “İlk önce arkadaş olarak yaklaşıyorlar. Güven sağladıktan sonra da dolandırıldım” dedi.

Avukat Oğuzhan Özerol

Eskişehir'de bugün hava durumu (3 Mayıs Cuma) Eskişehir'de bugün hava durumu (3 Mayıs Cuma)

BANKALARDA ORTAK

ÇALIŞTIKLARI KİŞİLER VAR

Şahin’in Avukatı Oğuzhan Özerol ise  dolandırıcılık yaptığı iddia edilen şahısların iki kişi olduğunu ayrıca bu şahısların ortak çalıştıkları başkanlarda da şahıslar olduğunu öne sürdü. Avukat Özerol'un açıklamaları şöyle : “Bunlar iki kişi. Ayrıca ortak olarak çalıştıkları bankalardaki kişiler de var. Bu kişiler insanların güvenini kazanarak ihtiyacı olan, zorda kalmış insanlara ya da ekonomik sıkışıklığı olan insanlara ulaşarak, ‘Size uygun vadeli, uygun faizli kredi çıkarabiliriz. Bunun karşılığında da sizden bir komisyon isteriz’ şeklinde teklifle bulunuyorlar. Mağdur ettikleri kişilere dostça yaklaşarak devamında da güvenlerini kullanarak kişilerden ne kadar maddi çıkar sağlayabilirlerse yarar sağlıyorlar. Müvekkilim açısından da işleyiş aynı şekilde. Müvekkilimin tedavi olması gereken bir çocuğu var. Müvekkilimin bu ekonomik sıkışıklığından çocuğu için faydalanarak ilk başka ‘size bir kredi çekelim, karşılığında da komisyon alırız’ mantığıyla yaklaşıp zamanla samimiyeti ilerletmişler. Sonrasında müvekkilimin haberi dahi olmadan krediler çekmişler. Müvekkilimin kendi birikimi olan altınları yine güvenini kullanarak almışlar. Bu şekilde müvekkilimi mağdur etmişler.”

FARKLI KİMLİKLER KULLANIYORLAR

Başka mağdurların da olduğunu söyleyen Özerol, “Bizim vatandaşlara tavsiyemiz, mağdur olan kişilerin bir an önce adli mercilere ulaşması” dedi. Müvekkilinin yaklaşık 1 milyon lira zarara uğradığını belirten Özerol, “Müvekkilimin birikimlerini kaptırması sebebiyle zararı aslında çok daha fazla. Birkaç farklı kredi çekmişler. Toplamda 1 milyon lira civarında zararı var. Kredilerin hepsi farklı bankalardan çekilmiş. Bankalardaki kişilerle bir örtülü ilişkileri olduklarını düşünüyoruz. Aynı şekilde adli makamlar da bu şekilde soruşturmaya devam ediyor. Kendilerini farklı kimliklerle tanıtıyorlar. Hatta müvekkilime farklı isimli kişiye ait bir senet düzenlemişler. Selçuk A. olarak tanıtıyor. O şekilde bir senet düzenlemiş. ‘Biz sizden bu parayı aldık ama geri ödeyeceğiz, şikayetçi olmayın’ diyerek. Böylece şikayetçi olma sürecini de uzatıyorlar. 1 yıl önce samimi olup son 4-5 ayda da kredi çekme işlemleri gerçekleştiriliyor. İfadeye çağırıldılar. D.K’nın ifade verdiğini biliyoruz ama A.Y’nin ifadesi yoktu.  İçinde bir sürü sahtecilik suçu da var. Sahte kimlik kullanmaları, kişilerin özel bilgilerine, kimlik bilgilerine erişmeleri. Bir sürü suç işlemişler. O yüzden ağır cezada yargılanacaklar” şeklinde konuştu.

Kaynak: M. Anıl Aksoy