Her yıl ortalama 600 bin çiftin evlendiği ülkemizde, düğün sezonuna yaklaşmamızla beraber evlilik hazırlıkları hızlandı. Araştırmalara göre bir çift, söz-nişan, kına, düğün, ev kurma gibi tüm masraflar için ortalama 650 bin TL harcıyor. Göreceli olarak artıp azalabilecek olan bu masraflar karşısında Eskişehirli vatandaşlar ne düşünüyor? İşte o cevaplar

SADECE DÜĞÜN SALONU 100 BİN

Çerkes halkından soykırım ve sürgün tepkisi! Çerkes halkından soykırım ve sürgün tepkisi!

BÜŞRA KOCA: Bu devirde çok pahalı. Ben 2014 yılında hem düğünüm hem de ev alışverişim her şeyi içinde 50 bine evlenmiştim ama şimdi imkansız. Şu an sadece düğün salonunun 100 bin olduğunu düşünürsek bütün masrafları 1 milyonu bulur bence.

EVLENDİKTEN SONRA DA MASRAFLAR BİTMİYOR Kİ

MEHMET ÖMÜRLÜ: İnsanlar evlilik masraflarından dolayı artık evlenmeyi düşünmüyorlar. Bu masraflar için parayı bulacağı işi bile bulamıyor. En az 1 milyon TL gerekiyor. Sadece evlilik zamanı değil ki evlenmeden sonraki masraflar da var.

500 BİNİ GEÇER

AYLİN KESKİN: Bence 500 bini geçer diye düşünüyorum. Ben 5 yıl önce yaklaşık 200-250 bin liraya evlenmiştim ama şu an bu fiyata çok zor olur.

EVLİLİK BİR HAYAL

ÖZKAN ÖZEN: Bence günümüz şartlarını düşünürsek evlilik bir hayal. Bir yakınım evlenirken 1 milyon lira harcama yaptı. Beyaz eşyası, takısı, düğün salonu derken çok zorlandılar. Evlilik artık intihar oldu.

GENÇLER GEÇİNEMEZ

ŞEMSETTİN ÇETİNER: Bugün ki şartlarda gençler evlenemez? Asgari ücretli iki kişi bile çalışsa ev kiraysa geçinemez. Evlenmek için de ceplerinde en az 500 bin lira olmalı ki ihtiyaçları

Muhabir: Eray Çankaya