MHP İl Başkanı Candemir, seçimin seyrinin son 10 günde değiştiğini söyledi.

Candemir, “Son 10 günde ekonomik sebepler, emeklilerin beklentileri, öyle bir algı oluştu ki; Sayın Cumhurbaşkanı İstanbul mitinginde. O algı sonucunda öyle bir şey de gerçekleşmeyince birden rüzgar tersine döndü. Bunun da sıkıntısı yaşandı. Sahada da anketlerde de bunu gördük. Bunu Sayın Cumhurbaşkanı da gördü. Ya ekonomi ya yerel seçimler denmek gerekiyordu. Ekonomi denildi. Son 5 senede ülke olarak çok büyük sıkıntılar yaşadık. Dünyayı saran pandemi olayı, arkasından yaşadığımız doğal afetler, Rusya – Ukrayna savaşı derken, bunların hepsinin ekonomiye yük getirisi oldu. Burada bir tercihte bulunmanız gerekiyordu. Hepimiz de biliyoruz ki; küresel çaptaki pandemiler veya dünya savaşları sonrasında tüm dünyada hiperenfaslyon tehlikesi mutlaka olur. Biz de bundan nasibimizi aldık. Önemli olan ülkenin geleceğidir. Bence de doğru tercih yapılmıştı. Bir yerde kangren varsa kesip atmak gerekir yoksa vücudu sarar. Hayırlısı olsun. Demokrasinin sonucu bu. Hepimiz çıkan sonuca saygı duymak zorundayız” dedi.

"BİZ İNSANLARI KOLAY KOLAY BENİMSEMEYİZ"

Cumhur İttifakı adayı olarak AK Parti Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun MHP tabanında karşılık bulduğunu söyleyen Candemir, “Biz milliyetçi - ülkücü hareketin mensupları olarak, kendimizden olmayan insanları kolay kolay benimsemeyiz. Nebi Bey ilk defa milliyetçi – ülkücü hareketin tabanında aşırı derecede kabul gördü. Başlangıçtaki süreçlerde özellikle MHP’ye verilmiş ilçelerde programlar yaparak gittik. Son güne kadar da o birliktelik bozulmadı. İlerleyen süreçte şunu gördük; hepimiz aynı yerde çalışma yaptığımız zaman herkese yetişme şansımız olmuyor. Teşkilatlar ayrı çalışsın, adaylarımız gerekli gördükleri programlara katılsınlar. Çünkü çok fazla insana ulaşmanız gerekiyor. Bu seçim döneminde biz bütün ilçelerde, büyük köyler de olmak üzere, 5 defa gittiğimiz oldu. Hepsiyle tek tek oturduk. Sıkıntılarını sorduk. Sadece çay içip el sıkmanın ötesinde, tüm mahalle muhtarlarını toplayarak , Nebi Bey’le, Fatih Bey’le, Ayşen Hanım’la bunu gerçekleştirdik. Cumhur İttifakı olarak düşüncelerimizi, yapmak istediklerimizi söyledik. Çok güzel bir seçim süreci geçirdik, vatandaşlardan da çok büyük bir teveccüh gördük. Uzun süredir siyaset yapıyoruz. Ben Nebi Bey kadar enerjisi yüksek bir aday görmedim. Vatandaşla iletişimi çok iyiydi. Teşkilatla arasında bir sorun yoktu” ifadelerini kullandı. AK Parti ve MHP’nin iki ayrı parti ve tabana sahip olsa da yerel seçimlerde uyum içinde çalıştıklarının altını çizen Candemir, “Yerel seçimde birinci önceliğiniz Eskişehir olduğu için, onun etrafında herkes çok kolay birleşebiliyor. Eskişehir’de kim ne derse desin, hemşerilik duygularımız üst düzeyde. Konu Eskişehir’se, Eskişehirspor’sa, Eskişehir’in değerleriyse siyasi parti ayrımı olmadan bir araya geliriz. Bu da yerel seçim olduğu için adayların seçiminde de, talip olanların içerisinde en iyi olsun diye uğraşıldı” dedi.

"ELİMİZDEN GELENİ YAPARIZ"

Eskişehir’in farklı bir kent olduğunu ifade eden Candemir, “CHP’li arkadaşlarımız da MHP’ye oy vermişlerdi geçmişte. İttifaktan sonra bunlar kesildi. Eskişehir’deki CHP’li arkadaşlarımız yurtsever ve milliyetçi arkadaşlarımız. Eskişehir’in siyasi atmosferinden de insanlarından da kaynaklanan bir durum” ifadelerini kullandı. Seçimden sonra da ittifakın devam edeceğinin altını çizen Candemir, “Olağanüstü bir durum olmazsa 4 senelik bir seçimsiz süreç var. Bu süreci çok iyi değerlendirip o eksikleri giderip, gerekiyorsa gereken yerlerde değişiklikler yapacağız. Biz bir dava partisiyiz. İsmail Candemir gider, başka birisi gelir bir şey değişmez. Gelen arkadaşa biz de sahip çıkarız. Elimizden geleni yaparız. Bizim için makam ve mevkiler geçicidir” diye konuştu.

SÖZLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Seçim sonrası süreci dikkatle takip ettiklerinin altını çizen Candemir, “Yerel seçimler kazanılır ya da kaybedilir. Önemli olan Eskişehir’in kazanması. Şunu can-ı gönülden istiyoruz. Seçilen tüm arkadaşlarımız inşallah başarılı olurlar, çünkü bu şehre hizmet ediyorlar. Burada da MHP olarak biz doğru bulduğumuz yerlerde her türlü desteği vereceğiz, eksik gördüğümüz yerlerde de muhalefet edeceğiz. Tabii bunu da belli bir üslup içerisinde yapıcı olarak yapacağız. Seçimler biter, dostluklar baki kalır. Hizmet edilecek vatandır, şehirdir, ilçedir. Arkadaşlarımızın verdiği sözlerin takipçisi olacağız. Bu yerel seçimleri Eskişehir açısından uzun yıllardır ilk defa bu kadar verimli görüyorum. İlk defa Eskişehir’in problemleri tartışıldı bu seçimde. Artık herkes Eskişehir’de su, altyapı, kentsel dönüşüm, ulaşım, otopark problemleri olduğunu biliyor. Bunlar tartışılmıyordu. Yerel seçimlerde ‘AK Parti gelirse bizim özel yaşantımıza müdahale edecek’ gibi şeylerden ziyade Eskişehir’in gerçek sorunlarını tartıştık. Şu an belediye başkanı olan arkadaşlarımızın da taahhütleri var. Umarım bu sorunları çözerek Eskişehir’i daha mutlu daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için iktidar ve muhalefet hep birlikte hareket etmek zorundayız. O sözlerin takipçisi olacağız. Üzerimize düşen yerlerde her türlü desteği vereceğiz. Daha önceki dönemlerde de aynı şeyi yaptık. Eskişehir’in yararına olan her konuda taşın altına elimizi değil gövdemizi koyarız” ifadelerini kullandı.

Eskişehir'de zehire geçit yok: 2 tutuklama Eskişehir'de zehire geçit yok: 2 tutuklama

ESKİŞEHİR HEPİMİZİN KIYMETLİSİ

Milletvekillerinin Eskişehir’in çıkarları doğrultusunda bir araya gelmesi gerektiğini söyleyen Candemir, “Eskişehir hepimizin ortak değeri. Eskişehirspor hepimizin ortak değeri. Ayrı olacak bir şey yok. Bizim uzun yıllardır yaşadığımız en büyük sıkıntı bu. Eskişehir’in aslında 7 tane vekili yok, 10 tane vekili var. Sayın Destici, Atilla Bey, İzzet Başkan milletvekiliydi. Isparta’da Aylin Cesur hanım Eskişehirli. Ankara’da bir Eskişehir lobisi kurulmalı. Eskişehir’in menfaatleri konusunda ortak hareket edilmeli. Siyaseten ayrı dünya görüşlerine sahip olabilir, bu gayet doğal. Aynı aile içerisinde yaşayan kardeşler arasında da bu böyle. Benim ailemin bir kısmı da CHP’lidir. Bunlar siyasetin doğasında olan şeyler. Bunlar bizim kardeşlik hukukumuza, aile hukukumuzu etkilemez. Burada da aynı mantıkla baktığımızda Eskişehir hepimizin kıymetlisi. Bizi bu şehre bağlayan çok fazla etken var” dedi.  

DÖNÜŞÜM ACİLEN YAPILMALI

Eskişehir’in çözülmesi gereken en önemli sorununun kentsel dönüşüm olduğunu vurgulayan Candemir, “Çünkü insan hayatı her şeyden önemli. Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleşebilecek bir projedir. Buna hükümet kanadından da destek verilecektir. Karapınar 2. Etapta da yıllardır sorun yaşıyoruz. Oturalım bunları çözelim. Vatandaş mağdur orada. Ortak bir noktada bu problemi çözelim. Vatandaşımız mağdur olmasın. Eskişehir’de 45 – 50 bin civarında konuta ihtiyacımız var. Bunu yerinde dönüştürerek, yeni yerleri imara açarak çözmemiz gerekiyor. Maraş depreminde sonra TOKİ’den daha fazla bir şey bekleme lüksümüz yok. Eğer yerel yönetimlerimiz Eskişehir’in önceliklerine göre ihtiyaçlarını belirler, mantıklı biçimde destek isterlerse herkes destek vermek zorundadır. 1999 depremi Eskişehir’de olmadığı halde can kaybı yaşadık. Eskişehir sadece kendi üzerinde bulunduğu fay hattı değil, çevre fay hatlarından da aşırı derecede etkilenen bir kent. Bunu bir an önce çözmemiz gerekiyor. Bence hem genel seçim hem yerel seçimin birinci önceliği Eskişehir’i afete hazırlamak olmalı” şeklinde konuştu.

Muhabir: Eray Çankaya